Jakub Forgács Šport

FOTO: Návrat Tótha z Ria sprevádzaný ošiaľom. Úspešného chodca vítali transparentmi

Zlatý chodec bystrickej Dukly je doma! Matej Tóth sa dočkal uvítania, aké podľa vlastných slov vôbec nečakal. Veď pozrite sami!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Návrat Tótha z Ria sprevádzaný ošiaľom. Úspešného chodca vítali transparentmi
Zdroj: TASR

Prvá zlatá atletická medaila z olympijských hier v ére samostatného Slovenska je z brazílskeho Ria de Janeiro už doma. Jej víťaza, slovenského reprezentanta v chôdzi Mateja Tótha, príjemne zaskočilo privítanie početnou skupinou priaznivcov, resp. rodinných príslušníkov na letisku v rakúskom Schwechate. Krátko popoludní mal potom na bratislavskej Magio pláži olympijský šampión absolvovať stretnutie s ďalšími fanúšikmi. resp. médiami. Prvé kroky zlatého medailistu logicky viedli k jeho rodine, najbližším, resp. k členom športového klubu Dukla Banská Bystrica a funkcionárom.

„Našťastie všetko prebehlo bez problémov, už mi totiž bolo naozaj veľmi dlho. Nepočítal som už dni, ale hodiny, keď sa konečne vrátim. Som rád, že som tu. Takéto prijatie som nečakal, aj to, že príde rodinka, že tu bude toľko známych z Dukly, to ma príjemne prekvapilo. Už začína ošiaľ. Na jednej strane nám bolo v dedine dlho, ale potom som si tak fyzicky oddýchol tri dni po tej päťdesiatke. Teraz ideme do ďalšej fázy ‚náročnej prípravy‘,“ dodal s úsmevom majster sveta z Pekingu 2015.

Samotného atléta prekvapilo uvítanie na letisku, nechýbali transparenty, na ktorých bol zachytený historický úspech slovenskej atletiky: „Ja som to nečakal. Veľmi som sa tešil na objatia, ale nečakal som, že to bude už tu. Väčšinou vždy keď ideme z pretekov, tak to len tak rýchlo prebehneme a ideme do Bratislavy, kde sa stretávame. Zase sme to o kúsok posunuli, každým rokom sa ten úspech stupňuje, aj tie prijatia. Neviem čo bude nabudúce,“ skonštatoval muž, ktorého tiež sprevádzali cestou z Ria „príjemné“ starosti s jeho medailou: „Bol problém v Riu aj v Ríme, všade kde ju uvideli na röntgene, tak sa chceli všetci fotiť,“ dodal.

Pozrite si v našej fotogalérii, ako privítali zlatého Mateja Tótha najbližší a fanúšikovia!

Čítajte tiež:

Privítanie zlatého Tótha v Bystrici. Veľkolepé oslavy s koncertmi aj ohňostrojom

FOTO: Obrovský úspech chodca bystrickej Dukly: Tóth so zlatom z olympiády!

V OBRAZOCH: Matej Tóth sa vrátil z Ria. Čakalo ho veľké privítanie
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM