Eva Drugdová Regióny Rôzne

FOTO: Neresnica už láka návštevníkov. Pozreli sme sa na novinky zvolenského kúpaliska

Leto priťahuje k vode aj Zvolenčanov, no prázdninové počasie zatiaľ nie je úplne ideálne. Aký bol začiatok sezóny na kúpalisku Neresnica a aké novinky ponúka?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Neresnica už láka návštevníkov. Pozreli sme sa na novinky zvolenského kúpaliska
21
Galéria
Foto: Eva Drugdová / Zdroj: Dnes24.sk

Letné prázdniny sa už naplno rozbehli a mnohí Zvolenčania by radi trávili teplé dni aj na kúpaliskách. Počasie uplynulých dní však úplne ideálne nie je a niektorým nadšencom kúpania chýbajú tropické teploty, ktoré nás zasiahli v júni. Privítali by ich, samozrejme, aj na kúpalisku Neresnica, ktoré muselo svoje plánované otvorenie o nejaký čas odložiť. „Nebolo to tu úplne vo vyhovujúcom stave a museli sme robiť kadejaké úpravy, čo si vyžadovalo viacej času ako sme čakali,“ informoval len 20-ročný prevádzkar kúpaliska Marek Augustín.

Od vydareného počasia závisí aj návštevnosť Neresnice, ktorá má pre Zvolenčanov k dispozícii tri bazény. Začiatok sezóny bol však o čosi horší. „Prvé dni otvorenia boli dosť zlé, čakali sme niečo lepšie. Aj dlhodobé predpovede počasia hlásili tropické horúčavy, no nevyšlo to. Začalo pršať, často boli prehánky a búrky. V podstate ideálne vyšla zatiaľ len jedina nedeľa, keď bolo od rána pekne. Ľudia napriek tomu chodia, keď sa dá a my sa veľmi tešíme,“ ozrejmil Marek Augustín.

Zumba či detský kútik

Na zvolenskom kúpalisku robili všetko preto, aby sa im podarilo zútulniť prostredie Neresnice a o príjemný pobyt návštevníkov sa snažia neustále. Prinášajú niekoľko noviniek, medzi ktorými je napríklad cvičenie zumby trikrát do týždňa, detský kútik s trampolínou a animáciami, nový bar a vegánsky bufet a stále sú otvorené plavecké kurzy pre deti. „Plánujeme však aj väčšie akcie počas leta ako koncerty, veľkú rozlúčku s letom či minigastro festival, spojený s ochutnávkou lokálnych pív. Predstaví sa na ňom aj majster sveta v miešaní nápojov. Snažíme sa sem dotiahnuť aj Natur trh, ktorý býva vo Zvolene,“ dodal Marek.

Kúpalisko Neresnica neustále navštevujú mnohí Zvolenčania, ale aj cezpoľní a nedajú naň dopustiť. Hoci sme ho navštívili dopoludnia, pomaly sa zbierali prví návštevníci a niektorí odvážlivci sa už stihli aj okúpať. Studená voda im vôbec nevadí, vraj sa treba otužovať. Slovami chvály nešetrila ani Sonja, ktorá je rodáčkou zo Zvolena, no žije vo Švédsku. Každý rok sa však vracia do Zvolena len kvôli nášmu kúpalisku.

„Neresnica je pre mňa miestom, kde sa pravidelne stretávam s ľuďmi, ktorí sú spojení s mojim detstvom a rokmi mladosti. Celú zimu som dúfala, že sa nájde odvážny človek, ktorý sa ujme prevádzky kúpaliska. Hoci je voda studená, vyváži to pekná atmosféra a pohoda. Želám si, aby náš krásny Zvolen prekvital a kúpalisko bolo pre radosť všetkým návštevníkom,“ dodala Sonja.

V priloženej galérii si môžete pozrieť zábery z kúpaliska Neresnica!

V OBRAZOCH: Zvolenské kúpalisko Neresnica počas sezóny
21
Galéria
Foto: Eva Drugdová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM