Regióny

FOTO: Netradičná krása spod Tatier. Veteráni dotiahli vzácne tátoše

V Poprade sa uskutočnil 30. ročník prehliadky historických vozidiel Tatranský veterán. Predstavili sa na ňom viaceré historické vozidlá.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Netradičná krása spod Tatier. Veteráni dotiahli vzácne tátoše
Zdroj: TASR

„Vďaka snahe Veteran Car Clubu z Popradu prišiel pod Tatry Rolls Royce Phantom I. 78 TC spider by Henri Labourdette. Ide o jediný, veľmi atraktívny kus s ‚ľahkou‘ nelakovanou leštenou hliníkovou karosériou z dielne karosára Henriho Labourdetta uloženou na dlhom rázvore,“ uviedol prezident Tatranského Veteran Car Clubu v Poprade Marek Môcik.

Prvým majiteľom tohto automobilu bol francúzsky vynálezca probiotík Dr. Pierre Bouchard, neskôr ho vlastnil aj ministerský predseda za vlády Margaret Thatcherovej Alan Kenneth Clark. Auto z roku 1914 (na titulnej fotografii) priviezol do Popradu jeho slovenský majiteľ Oto Melcer.

Čítajte aj: Viete, koľko je v Tatrách turistov? Začína sa veľké počítanie

„Sme šťastní, že sa nám to podarilo. Je to nielen jedno z najkrajších, ale určite aj najvzácnejších áut, aké sa dajú v našich zemepisných šírkach vidieť. A to má 102 rokov,“ povedal Môcik.

Na prehliadke sa predstavili i ďalšie vzácne vozidlá, ako napríklad americký Lincoln Continental z roku 1960, DeLorean DMC-12 z roku 1981 s karosériou z nerezovej ocele či Opel z 20. rokov minulého storočia.

Tatranskí veteráni
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM