Eliška Šándorová Regióny

FOTO: Nová dominanta Horehronia: V Bystrej vyrastie amfiteáter a moderný areál

V srdci Nízkych Tatier – v Bystrej – vyrastie čoskoro moderný multifunkčný komplex. Do obce sa oplatí prísť už v auguste na veľké oslavy.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Nová dominanta Horehronia: V Bystrej vyrastie amfiteáter a moderný areál
2
Galéria
Zdroj: Obec Bystrá

Horská obec Bystrá v okrese Brezno je centrom cestovného ruchu na južnej strane Nízkych Tatier. Známa je najmä Bystrianska kvapľová jaskyňa, ktorá turistom a návštevníkom ponúka okrem obhliadky prírodných, podzemných krás aj speleoterapiu – liečenie ochorení horných dýchacích ciest.

Moderný areál

Práve v jej blízkosti má čoskoro vyrásť nový moderný areál. „Kultúrno-športovo-relaxačné centrum Bystrá je projektom, ktorý tu v centre cestovného ruchu na južnej strane Chopku citeľne chýba a som rád, že tento, ešte donedávna sen sa postupne stane realitou,“ konštatuje starosta obce Bystrá Marian Alberty.

Projekt má dve etapy. Prvým krokom bude výstavba Amfiteátra, ktorý sa začne stavať približne do mesiaca. Obec počíta s augustovým termínom, keďže od 17.-19. augusta 2018 budú Dni obce Bystrá & Turistické dni Horehronia. Práve pri tejto príležitosti by Bystrania už mali oslavovať premiérovo na novom Amfiteátri.

Nový areál v Bystrej
2
Galéria
Zdroj: Obec Bystrá

Námestíčko pre domácich i turistov

„Čo sa týka spomínaného areálu, v ďalšom období pribudne multifunkčné ihrisko, ktoré bude pri kultúrnych podujatiach slúžiť ako hľadisko a bude využiteľné počas celého roka. Druhou časťou tohto krásneho projektu, ktorý už bude realizovať developerská spoločnosť, je mini námestíčko ktoré bude lemované tým, čo vyhľadávajú nielen obyvatelia Bystrej, ale najmä turisti a zahraniční návštevníci, ktorých podľa aktuálnych štatistík stále pribúda. V tomto modernom komplexe nebudú chýbať okrem prevádzkovania širokej škály služieb, potraviny, bankomat, predajne domácich produktov, vináreň, kaviareň s reštauráciou, a dobrou správou pre milovníkov piva je vlastný, domáci pivovar priamo v areáli,“ dodáva Alberty.

Celý kolorit areálu dotvorí zeleň, stromy a upravená promenáda popri miestnom toku Bystrianka. Vizuál projektu má kopírovať aj okolie, dominovať bude sklo, kameň a drevo. Obyvateľov a návštevníkov s deťmi poteší aj detské ihrisko či preliezačky.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM