Správy Krimi

FOTO: Polícia v dome Jána Kuciaka, prebiehať tam mala rekonštrukcia vraždy

Policajti sa opäť vrátili do Veľkej Mače. Prokuratúra to bližšie nekomentuje. Ulica, na ktorej dom stojí, bola prehradená páskou a verejnosť ani médiá sa na miesto nedostali.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Polícia v dome Jána Kuciaka, prebiehať tam mala rekonštrukcia vraždy
4
Galéria
Zdroj: TASR

Do domu zavraždeného novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej vo Veľkej Mači sa v utorok podvečer vrátili policajti. Podľa portálu Topky.sk tam rekonštruujú ich vraždu.

Nebudú špecifikovať

„V trestnej veci sa vykonávajú úkony, ktoré nebudeme špecifikovať, ani sa k nim podrobnejšie vyjadrovať,“ uviedla hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Jana Tökölyová.

Ulica, na ktorej dom stojí, bola prehradená páskou a verejnosť ani médiá sa na miesto nedostali. Na mieste boli policajné autá aj hasiči.

Čo skúšal opísať odborník

Rekonštrukcia, ktorá je organizačne aj finančne náročná, sa nerobí pri každom objasňovaní vraždy, ale ak si to vyžaduje vyšetrovanie, priblížil docent trestného práva a vysokoškolský pedagóg Peter Kováč. Na mieste sa tak podľa jeho slov overujú okolnosti trestného činu, možný pohyb páchateľa či sa preverujú informácie z výpovedí.

Polícia koncom marca vykonala v lese pri obci Veľká Mača (okr. Galanta) operatívnu akciu. Bola zameraná na zistenie a zaistenie prípadných ďalších dôkazov.

Novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú zavraždil neznámy páchateľ 21. februára 2018 výstrelmi z pištole. Kušnírová bola zasiahnutá spredu jedenkrát do hlavy, Kuciak spredu dvoma výstrelmi do srdca.

OBRAZOM: V dome novinára Kuciaka sú opäť policajti
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM