Správy Regióny

FOTO: Potkany na Kamennom námestí terorizujú obyvateľov okolitých domov aj za bieleho dňa

Predstavte si, že vychádzate z obchodu s plnými nákupnými taškami a odrazu na vás vybehne tučný potkan. A to priamo v centre mesta!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Potkany na Kamennom námestí terorizujú obyvateľov okolitých domov aj za bieleho dňa
11
Galéria
Zdroj: TASR

Do redakcie nám prišiel veľmi znepokojivý podnet. Kamenné námestie obsadili potkany! Zo svojich nôr vyliezajú nielen v noci, ale dokonca už aj cez deň a terorizujú nič netušiacich Bratislavčanov.

Potkany v centre mesta

Centrum hlavného mesta by malo byť najreprezenta­tívnejšou časťou Bratislavy. Také Kamenné námestie je ale roky tŕňom v oku Bratislavčanov. Najnovšie nepoteší ani správa od našej čitateľky Boženky, ktorú hlodavce vydesili natoľko, že sa už bojí chodiť aj do obchodu na námestí.

„Už je to neúnosné! Podvečer sa už bojím vychádzať von. Jeden potkan včera naháňal susedu. Utekala pred ním, keď išla z obchodu. Ja som minulý týždeň o jedného zakopla. Najskôr som si myslela, že je to pes, skoro som dostala infarkt. Keď som sa obzrela, ďalších päť potkanov sedelo okolo koša, odkiaľ potom utiekli do kríkov a vysokej trávy. Veľmi nám pomôže ak to uverejníte, pretože starostovi a primátorovi je to zrejme jedno,“ napísala čitateľka.

Odpadky a výkaly

„Najvážnejším problémom je neobstarané námestie. Tým chcem poukázať hlavne na neupravenú zeleň a neporiadok na námestí. Tráva je nepokosená, všade sú odpadky a cítiť tu výkaly. V kríkoch a na tráve spia ľudia bez domova, na ktorých sa priživujú a množia potkany. Smrdí to tu, všade sú výkaly a odpadky! Mestská polícia sa ulieva, miesto toho, aby dohliadali na poriadok. Samozrejme, že tráva a kríky rastú, ale v tom bordeli žijú potkany! Nakoľko to nik nepokosí, nepostrihá a neuprace, množia sa tu potkany! Toto je nie je normálne! Ak aj mesto nekosí pravidelne trávu a neudržiava kríky, ktoré slúžia ako zástena na výkaly, tak sa majú aj tie potkany kde schovať,“ opisuje situáciu v centre mesta.

Hlavné mesto, ktorému patrí väčšina územia, podľa čitateľky nevynakladá príliš veľké úsilie o starostlivosť o zeleň či poriadok na námestí. Nereagovalo dokonca ani na naše otázky.

Ako to už býva na Slovensku zvykom, „Pomôž si sám, aj Pán Boh ti pomôže“, platí aj v tomto prípade. „Môj syn si šiel kúpiť kosačku za vlastné, aj keď nám je zbytočná a aspoň trošku to pokosil na niektorých miestach. Žiaľ, to, na čo mesto kašle, si musíme my občania poriešiť sami, nemáme na výber,“ dodala Boženka.

Potkany na Kamennom námestí
11
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM