Rastislav Búgel Futbal

FOTO: Prestížne derby pre Slovan, Spartaku nastrieľal štyri góly

Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili v stredajšom zápase 28. kola Fortuna ligy 2015/2016 doma nad Spartakom Trnava 4:1. Po 133. ligovom derby tak majú "belasí" v tabuľke na druhom mieste stále šesťbodovú stratu na lídra a majstra AS Trenčín.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Prestížne derby pre Slovan, Spartaku nastrieľal štyri góly
Zdroj: TASR

Na Pasienkoch sa hral nadpriemerný ligový futbal s viacerými zaujímavými situáciami. O hlučnú kulisu sa starali fanúšikovia oboch táborov, ktorí sa však tradične nevyhli vulgárnemu skandovaniu. Hneď v 5. minúte išiel domáci favorit do vedenia. Obranca Tóth sa pošmykol v šestnástke, využil to Vittek, ktorý urobil klučku brankárovi Jakubechovi a do prázdnej brány skóroval. Potom prebrala opraty Trnava, v 11. minúte po centri Mikoviča pálil vo výbornej pozícii mimo Jež. O chvíľu zastrihal peknými nožničkami Depetris, Mucha vyrazil, ale pískal sa ofsajd. Po štvrťhodinke to na druhej strane nádejne skúsil aktívny Crnkič, no bol z toho len roh. Strelu rovnakého hráča pekne zlikvidoval v 21. minúte brankár hostí. Mäkkým dojmom pôsobiaca obrana „andelov“ kapitulovala opäť v 23. minúte. Dlhú loptu na ľavú stranu šetnástky vrátil hlavou spať Podaný a tam bol pripravený Zreľák, ktorý nekompromisne napálil zblízka pod brvno – 2:0. V 32. minúte sa centrovaná lopta odrazila až k Ježovi, ktorý bol opäť v dobrej pozícii, Mucha ale výborne vyrazil na roh. Potom už hralo viac takticky a medzi šestnástkami, „belasí“ to skúšali najmä po štandardkách, hostia len ťažko hľadali cestu do šancí.

Slovan vstúpil do druhého polčasu ešte lepšie ako do prvého. V 47. minúte dostal hlavou loptu do siete na zadnej žrdi po centri Pliatsikasa Zreľák. Slovan si hral svoju hru, hosťom veľa priestoru na ucelenejšie kombinácie nedával. Crnkič v 52. minúte so zakončením dlho váhal, na druhej strane zasa Mikovič pálil z uhla pohotovo, ale nad. V 57. minúte Kubík v rýchlej akcii vyslal do nábehu Crnkiča, ale jeho strelu výborne zlikvidoval Jakubech. V 61. minúte z nenápadnej akcie Trnavy znížila, keď sa perfektnou strelou k pravej žrdi spoza šestnástky presadil Jež. Tempo hry bolo stále vysoké a gólová úroda ešte neskončila. V 70. minúte sa Kubík pekne pohral na kraji šestnástky s obrancom, skvele jemným centrom našiel kapitána Vitteka a ten hlavou k tyčke zvýšil na 4:1. V 83. minúte musel po druhej žltej karte predčasne do šatne hosťujúci Tóth, ktorý zatiahol záchrannú brzdu na unikajúceho Kubíka. V závere zápasu ešte trafil brvno Zreľák a posledné sekundy „spestrila pyrotechnická šou“ z domáceho fanúšikovského sektora.

Slovan Bratislava – Spartak Trnava 4:1 (2:0)

Góly: 5. a 70. Vittek, 23. a 47. Zreľák – 61. Jež

Niki Papavasiliou, tréner Slovana: „Myslím, že to bol výborný výkon Slovana. Začali sme s dobrým nasadením a mentalitou a to ja žiadam od hráčov. Boli sme dobre pripravení a využili sme naše šance. Dnes sme pretavili do reality všetko, čo sme si povedali. Dominovali sme a som spokojný. Takýmto spôsobom musíme pokračovať. Teraz nás čaká náročný program. Hráme so Skalicou, finále Slovenského pohára a potom opäť máme náročný týždeň a dôležitý zápas s Trenčínom. Chceme dosiahnuť stanovené ciele.“

Ivan Hucko, tréner Trnavy: „Jednoznačne gratulujem súperovi, kvalita bola na jeho strane. Bolo to o našich individuálnych chybách. Slovan bol lepší a zaslúžene zvíťazil. Naši hráči nevedeli zareagovať na štandardky, na ktoré sme ich upozorňovali.“

FOTO: Prestížne derby pre Slovan, Spartaku nastrieľal štyri góly
15
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM