Zo Slovenska

Čaputová sa stretla s Ursulou von der Leyenovou: Vypočula si od nej slová CHVÁLY! FOTO

Prezidentka Slovenska Zuzana Čaputová sa stretla s predsedníčkou Európskej komisie Ursulou von der Leyenovou v Bratislave. O čom sa rozprávali?

Ilustračný obrázok k článku Čaputová sa stretla s Ursulou von der Leyenovou: Vypočula si od nej slová CHVÁLY! FOTO
13
Galéria
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Európska únia stojí pri nás, finančne aj materiálne pomôže Slovensku so zvládaním pomoci pre Ukrajincov utekajúcich pred vojnou. Prezidentka SR Zuzana Čaputová o tom informovala po štvrtkovom stretnutí s predsedníčkou Európskej komisie Ursulou von der Leyenovou v Bratislave.

Solidarita Slovákov

„Ako Európska únia sme už spravili mnohé kroky na zastavenie ruskej agresie na Ukrajine vrátane veľmi prísnych sankcií, ktoré znižujú schopnosť Ruska viesť vojnu. V istej miere sa dotknú aj nás, pretože budú mať ekonomické dopady aj v medzinárodnom priestore, ale je to naša cena za slobodu a za bezpečnejšiu Európu,“ skonštatovala Čaputová na sociálnej sieti.

Ako dodala, Európska únia už robí aj ďalšie kroky vrátane znižovania závislosti na energetických surovinách z Ruska.

Predsedníčka Európskej komisie si podľa prezidentky cení obrovskú vlnu solidarity občanov Slovenska. „Dnes sa môžeme spoľahnúť, že naša solidarita sa môže oprieť aj o podporu a pomoc Európskej únie,“ doplnila.

Krásne gesto

Von der Leyenová bola tak očarená návštevou Slovenska, že na sociálnej sieti napísala príspevok v slovenčine. „Mnoho Slovákov ukazuje skutočný význam slova solidarita. Po stovkách sa ponáhľajú k hraniciam, aby pomohli utečencom. Slovensko ukázalo skutočné odhodlanie privítať utečencov. Toto si budeme pamätať,“ uviedla na Twitteri.


Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Európska únia stojí pri nás a pomôže nám so zvládaním pomoci pre Ukrajinky a Ukrajincov utekajúcich pred vojnou....

Posted by Zuzana Čaputová on Thursday, March 3, 2022

Prečítajte si aj

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM