Aktualizované Ostatné športy

FOTO: Rally Košice a titul majstra vyhrala košická posádka, súťaži sa nevyhla nehoda

Majstrovstvá Slovenska Rally Košice zatienila v nedeľu nehoda českej posádky. Víťazný titul ale ostal doma.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Rally Košice a titul majstra vyhrala košická posádka, súťaži sa nevyhla nehoda
7
Galéria
Zdroj: FB Rally-Sports.sk

Pod nehodu sa zrejme podpísalo aj počasie. Trať bola mimoriadne šmykľavá, keďže bolo mokro a asfalt je studený. Podľa informácií portálu tvnoviny.sk česká posádka Vratko Kubík, Ivan Řihánek vyletela z trate a havarovala.

Ich Peugeot 208 R2 v plnej rýchlosti vyletel v obci Slančík v košickom okrese počas rýchlostnej skúšky z trate. Auto skončilo na jednom zo stromov mimo cesty a jazdci v ňom ostali zaseknutí. Oboch členov posádky previezli do nemocnice, odkiaľ ich po nevyhnutných vyšetreniach prepustili.

Absolútne víťazstvo na 44. Rally Košice oslávila košická posádka Martin Koči – Radovan Mozner, ktorá vyhrala 11 z trinástich rýchlostných skúšok.

Ich najväčší konkurenti Poliaci Grzegorz Grzyb a Boguslaw Browinski museli odstúpiť už v úvodnej etape. Na košickej rely sa očakával súboj o absolútne prvenstvo medzi posádkami Koči – Mozner a Grzyb – Browinski.

Osudná chyba

Poľská dvojica však doplatila na technickú poruchu a tak bolo o majstrovi Slovenska rozhodnuté už po prvej etape. Koči s Moznerom však potvrdili vysoké ambície aj víťazstvom v jedenástich z celkových trinástich rýchlostných skúšok. Na štart sa postavilo celkovo 33 posádok slovenského šampionátu, ktoré absolvovali dve etapy. Koči s Moznerom mali pred košickou rely rovnaký počet bodov ako Grzyb s Browinskim, preto sa pozornosť sústredila na ich súboj.

Technické problémy poľskej dvojice však Kočimu uľahčili cestu za premiérovým titulom absolútneho slovenského majstra. „Je to nádherný pocit. Bolo vidieť ako celý náš tím fungoval a všetci spolupracovali. Po tom, čo nám v prvý deň odpadla najväčšia konkurencia, to bolo z našej strany najmä o rozume a konzistencii,“ uviedol Koči.

Čerešnička na torte

Na druhom mieste v absolútnom poradí napokon skončili Peter Gavlák s Emilom Horniačkom. „Počítal som s tým, že by sme v Košiciach mohli súťažiť o umiestnenie na bedni. To, že z toho vyšlo druhé miesto, je čerešnička na torte na konci celej sezóny,“ poznamenal Gavlák.

Škvrnou na inak vydarenom podujatí bola nehoda českej posádky Vratko Kubík – Ivan Řihánek. Tí na svojom Peugeote 208 R2 vyleteli z trate a skončili v strome v blízkosti cesty. Jazdci zostali zakliesnení v aute, neskôr ich previezli do nemocnice, no po nevyhnutných vyšetreniach ich prepustili.

44. Rally Košice – Absolútne poradie

  • KOČI-MOZNER, ŠKODA Fabia R5 1:18:23.8
  • GAVLÁK-HORNIAČEK, ŠKODA Fabia R5 + 1:33.0
  • DROTÁR-FERENCZ, ŠKODA Fabia R5 + 2:16.3
  • BÉREŠ-ŠINTÁL, MITSUBISHI Lancer Evo IX + 2:18.8
  • KONEČNÝ-LEJKO, SUBARU WRX Sti + 5:12.5

Foto: FB Rally-Sports.sk

Rally Košice - nehoda
7
Galéria
Zdroj: FB Rally-Sports.sk
Zdroj: kosice.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM