Správy Regióny

FOTO: Revitalizácia Námestia slobody je v plnom prúde

Dnes sa uskutočnil na námestí kontrolný deň, v rámci ktorého si primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal pozrel aktuálny stav prebiehajúcich prác.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Revitalizácia Námestia slobody je v plnom prúde
14
Galéria
Zdroj: Hlavné mesto SR Bratislava

Od mája prebiehajú v Bratislave práce v rámci druhej fázy revitalizácie Námestia slobody, ktoré sa realizujú na základe víťazného návrhu architektonickej súťaže.

Workoutové ihrisko

Dnes sa uskutočnil na námestí kontrolný deň, v rámci ktorého si primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal spolu so zástupcami spoločnosti HB Reavis pozreli aktuálny stav prebiehajúcich prác. Druhá fáza revitalizácie by mala byť ukončená už v priebehu tohto leta.

„Musím povedať, že sa skutočne teším, že práce sú v plnom prúde a námestie po rokoch zanedbaného stavu začne meniť svoju tvár a Bratislavčania budú opäť môcť plnohodnotne využívať tento dôležitý verejný priestor,“ povedal primátor Bratislavy po kontrolnom dni na Námestí slobody.

„Pomaly sa nám končia práce s výmenou betónových povrchov a aktuálne začíname s ďalšími prácami, napríklad na workoutovom ihrisku ako jednom z prvkov námestia,“ dodal primátor.

Závlahový systém

Výmena betónových povrchov sa začala v máji tohto roka. Existujúce línie kamennej dlažby budú výškovo upravené a poškodené čadičové kocky budú nahradené za nové pri renovácii existujúceho mobiliáru. Rovnako dôjde k výmene poškodených žľabov odvodnenia.

„Momentálne z našej strany prebieha v rámci revitalizácie inštalácia automatického závlahového systému a pokračovať budeme zatrávnením intenzívne udržiavaným parkovým trávnikom na celkovej ploche 5000 metrov štvorcových. Vysadíme na námestí asi 20 nových stromov. Následne začneme s budovaním workooutového cvičiska pre dospelých, ktoré bude prístupné bez oplotenia. Menej viditeľnou súčasťou opráv bude rekonštrukcia areálového vodovodu, ktorý je v zlom stave,“ uviedol Jakub Gossányi, Head of Development HB Reavis Slovakia.

Oprava fontány

Na Námestí slobody pribudne aj pripojenie na nabíjanie elektromobilov, konkrétne v spodnej časti na parkovisku pri reštaurácii a v hornej časti na parkovisku za ministerstvom dopravy. V spolupráci s Bratislavskou vodárenskou spoločnosťou sa opraví vodná prípojka k fontáne, ktorá je dôležitou rekonštrukcie fontány v ďalšej fáze revitalizácie.

Revitalizačné práce v rámci druhej fázy obnovy Námestia slobody by mali byť podľa plánu ukončené koncom tohto leta a Bratislavčania si tak budú môcť konečne užívať vynovené námestie.

Kontrolný deň na Námestí slobody 13. 7. 2018
14
Galéria
Zdroj: Hlavné mesto SR Bratislava
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM