Futbal

FOTO: Revúcki futbalisti pristihnutí v nemocnici. Chlapci, za tento krásny čin bravó!

Uplynulý utorok od rána bolo na revúckej hematológii o niečo rušnejšie ako inokedy. Darcov krvi vačšinou rátajú na prstoch, ale tentoraz tomu bolo inak...Okrem pravidelných z radov občanov sa tu totiž stretla aj šestica futbalistov z miestneho futbalového klubu.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Revúcki futbalisti pristihnutí v nemocnici. Chlapci, za tento krásny čin bravó!
Zdroj: Dnes24.sk

Ako sa pre náš spravodajský portál vyjadrila primárka HTO oddelenia revúckej nemocnice Evka Sucháčová, iniciatívu miestnych futbalistov veľmi privítala.

„Darcov krvi je stále málo, stáva sa častejšie, že my musíme oslovovať potenciálnych darcov, príbuzných alebo známych našich pacientov“, podotkla primárka.

Ako sa ďalej vyjadrila, veľmi by privítala, keby sa počet dobrovoľných darcov z radov Revúčanov zvýšil. Krv može darovať ktokoľvek od 18 – 60 rokov. V revúckej nemocnici vykonávajú odbery každý utorok od skorého rána priamo na oddelení HTO. Na odber nemusíte chodiť nalačno, odporúčajú sa nejaké ľahké raňajky. Mužom sa odporúča darovať krv každé tri mesiace a ženám každé štyri.

Futbalisti odber zvládli na jednotku, aj keď vačšina z nich boli prvodarcovia. Ako sa spoločne zhodli, určite budú v dobrovoľnom darcovstve pokračovať a pokúsia sa prísť aj viacerí. Zároveň by ich potešilo, keby sa k nim pridali aj fanúšikovia a priaznivci nielen MFK Revúca.

Futbalisti MFK Revúca zachytení objektívom pri ušľachtilom čine
15
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM