Kristína Debnárová Regióny

FOTO: Rozkvitli sídliská aj námestie. Zábery zachytávajúce krásu jari vo Zvolene

Pod Pustým hradom je máj ako sa patrí. Slnečné lúče prebudili po zime nielen ľudí, ale aj prírodu. A vidno to aj v meste. Kvetinové záhony rozkvitli, na sídliskách už rozvoniavajú aj čerešne. Pozrite sa na tú nádheru!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Rozkvitli sídliská aj námestie. Zábery zachytávajúce krásu jari vo Zvolene
Foto: Kristína Debnárová

Prechádzať sa v týchto dňoch ulicami Zvolena či po Námestí SNP skutočne stojí za to. Jarné stromy, orgovány a divé alebo umelo vysadené kvety v záhradkách ulahodia nie len oku, ale i duši. Prednedávnom sme zavítali na jednu z najkrajších ulíc vo Zvolene, ktorá hýrila kvitnúcimi čerešňami a teraz prinášame pohľad na rozkvitnutý Zvolen v celej kráse.

Mesto sa ako každý rok postaralo o pestrú kvetinovú výzdobu na kruhových objazdoch či našom na námestí, ktoré doslova hýri farbami. „Najkrajšie sú biele tulipány. Mám doma v záhradke presne takéto isté,“ pochválila sa nám okoloidúca Renáta (41). Tá spoločne s nami obdivovala biele pole tulipánov pri Mestskom úrade. Farebné záhony skrášľujú kráľovský Zvolen až tak, že okoloidúci ich často obdivujú dokonca spoza objektívu fotoaparátov.

Nádherný pohľad sa vám naskytne aj v parku pri Technickej univerzite a v okolí Klema na Tehelnej ulici. V nejednom parku či mestskej zeleni si svoje miesto našla sedmokráska obyčajná. Tá sa používa pri liečbe ochorení horných dýchacích ciest, pomáha v boji s kašľom a pôsobí protizápalovo. Málokto vie, že jej kvety i listy sú jedlé a pre jemne korenistú chuť sú vhodné do jarných šalátov.

Okrem mestských častí sme sa boli pozrieť aj do okolitých sídlisk a dedín. Mrazivé nočné teploty síce úrode veľmi neprospeli, no dobre pripravení záhradkári si svoje nádherné záhrady vzorne udržali. V uliciach Lieskovca či Zolnej rozvoniavali kvety ovocných stromov. Spoza neďalekých polí vykúkajú žlté hlávky repky olejnej, z ktorej bude čoskoro výborný repkový med. Krásne rozkvitnuté sú aj susedné kúpeľné mestá Sliač či Kováčová, najmä v areáli parkov blízko termálnych prameňov .

Pozrite si krásne zábery rozkvitnutého Zvolena v našej fotogalérii!

Čítajte tiež:

FOTO: Jarné upratovanie vo Zvolene: Dobrovoľníci obnovili historickú vzácnosť

FOTO: Zvolenčania si užili poriadne retro. Prehliadka veteránov priamo na námestí!

FOTO: Keď do Zvolena zavíta jar
26
Galéria
Foto: Kristína Debnárová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM