Boris Macko Šport Regióny Rôzne

FOTO: Sagan prilákal do Lučenca stovky detí. Veľké zápolenie v parku aj s atrakciami

Detská Tour Petra Sagana je jedinečnou príležitosťou pre malých a mladých cyklistov. V silnej konkurencii si zmerajú svoje sily.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Sagan prilákal do Lučenca stovky detí. Veľké zápolenie v parku aj s atrakciami
17
Galéria
Zdroj: TASR

Detskej tour Petra Sagana v Lučenci sme už síce písali, no ešte neboli jasné podrobnosti. Túto sobotu 1. apríla bude hlavným dejiskom zápolenia malých pretekárov lučenecký Mestský park. Mnoho ľudí ale zaujíma hlavne otázka, či príde aktuálny majster sveta Peter Sagan. „Bohužiaľ, musíme ich nakoniec sklamať. Situácia sa nakoniec vyvinula tak, že nepríde. Nie kvôli tomu, že by nechcel, ale všetci tí, ktorí sledujú cyklistiku vedia, že Peťo jazdí preteky jarnej klasiky,“ povedal pre Lučenec 24 Štefan Nagy z NovoCK Trial Lučenec, ktorý je spoluorganizátorom pretekov. Podieľajú sa na nich aj Základná škola M. R. Štefánika a Mesto Lučenec.

„Aj nepriek Petrovej neúčasti nás teší hojná účasť, už teraz je prihlásených 300 detí. Účasť je medzinárodná, prídu decká z Čiech, Ukrajiny, Maďarska a od nás zo Slovenska. Počasie je vybavené,“ dodal Nagy s úsmevom.

Niet divu, aj naše mesto bude mať svoje želiezka v ohni, hlavne Marek Nagy by mohol v obstáť v silnej konkurencii, no dobré umiestnenie si môže uchmatnúť aj jeho mladší brat Miško. Prestížnu súťaž, ktorá nesie meno najslávnejšieho slovenského cyklistu organizuje jeho mládežnícky tréner Peter Zánický. Po roku sa vracia do nášho mesta aj kvôli tomu, že v minulom, premiérovom ročníku ho domáci príjemne prekvapili natoľko, že aj v tomto roku dal pri organizovaní prvej etapy organizátorom voľné ruky.

Ďalšími lákadlami pretekov budú rôzne atrakcie. Za dobrého počasia skákacie atrakcie aj občerstvenie a na štarte môžete ochutnať aj dobrú kávu. V tombole pre víťaza tradične bicykel a ďalšie ceny. Pripravená je zaujimavá fotostena s profi fotografom. Opäť sa budú zbierať pečiatky za účasť a viacnásobný účastník dostane darček. Plagát a diplom Petra Sagana je už na Detskej tour samozrejmosťou. Navyše každý účastník dostane minerálku. Tento rok čakajú na víťazov opäť netradičné víťazné umelecké trofeje (prezradíme, že podobnú vo svojej obývačke má vo väčšom formáte aj Peťo) a organizátori dúfajú, že sa deťom budú páčiť.

Pozrite si v priloženej fotogalérii aj úspechy nášho trialistu Marka Nagya!

Malý Lučenčan vyhral v triale aj svetové a európske poháre
17
Galéria
Zdroj: NovoCK TRIAL Lučenec
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM