Zlatica Gregorová Správy

FOTO: Šalianska radnica má novú tvár, teraz pracujú na výťahu

Fasáda budovy mestského úradu niekoľko mesiacov prechádza radikálnou rekonštrukciou. To, ako vyzeral objekt pred opravou, ostane len v spomienkach.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Šalianska radnica má novú tvár,  teraz pracujú na výťahu
Foto: Zlatica Gregorová

Návrh projektu vzišiel zo šalianskej projekčnej firmy a jeho autorom je Andrej Zábrodský. Autorom statického riešenia je Dušan Vajda. Obaja vytvorili koncept, ktorým by zo staršej budovy vznikol moderný objekt v ekologickom duchu. Rekonštrukčné práce začali koncom minulého roka.

Sťahovanie

Výstavba podľa projektu „Zníženie energetickej náročnosti budovy MsÚ“ prebieha podľa plánu a čo nevidieť sa do nej nasťahujú administratívni pracovníci aj primátor mesta. Tí sú aktuálne rozmiestnení po území mesta a úradujú v rôznych budovách. Nájdete ich v Mestskom kultúrnom stredisku, v budove mestských teplární i v základnej ško­le.

Rekonštrukcia šalianskej radnice je vyčíslená na približne dva milióny eur. K financovaniu prispel aj ministerský Nenávratný finančný príspevok. Z vonkajšej strany sa objekt dostáva do finálnej podoby. V týchto dňoch práve inštalujú výťah. Ten bude umiestnený od ulice, bude presklený a poslúži úradníkom aj klientom, ktorí budú potrebovať niečo vybaviť. Doteraz bolo možné využívať iba schodisko, po novom sa zveziete výťahom.

Zelená strecha

O to, aby občania – klienti dostali adekvátne informácie, sa postarajú pracovníci novozriadeného klientskeho centra. Bude umiestnené na prízemí budovy a ktokoľvek ho bude môcť využívať. V týchto dňoch sa začnú aj práce na streche kotolne a obradnej siene, kam umiestnia zeleň. Kvôli nepriaznivému počasiu sa plány museli posunúť. Prevísajúce trvalky a trávy by po čase mali uvidieť aj okoloidúci. Budova by mala byť dokončená už túto jeseň.

FOTO, Šalianska radnica má novú tvár, teraz pracujú na výťahu
14
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM