Správy

FOTO: Slovensko bolo opäť na nohách, tisíce ľudí zaplnili námestia

Po celej krajine opäť pokračovali protestné zhromaždenia a pochody Za slušné Slovensko. Organizátori žiadali hlavne zmeny v polícii.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Slovensko bolo opäť na nohách, tisíce ľudí zaplnili námestia
Zdroj: TASR

Na bratislavskom Námestí SNP sa opäť zišli desaťtisíce ľudí na zhromaždení Za slušné Slovensko. Piaty rovnomenný pochod sa uskutočnil vo štvrtok, hlavnou požiadavkou bol tentoraz odchod policajného prezidenta Tibora Gašpara. Hodinu a pol trvajúce zhromaždenie prebehlo pokojne, nenarušili ho žiadne incidenty.

Zhromaždenie začalo minútou ticha za zavraždených Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú. Organizátori z pódia pripomenuli, že vyšetrenie smrti týchto dvoch mladých ľudí je naďalej ich hlavnou požiadavkou. Súčasná vládna moc si podľa organizátorky Karolíny Farskej stále nechce uvedomiť, že odvolanie Gašpara je prvý nevyhnutný krok k tomu, aby verejnosť mohla začať veriť, že vražda novinára a kauzy, na ktoré poukázal, budú nezávisle vyšetrené.

Protestné zhromaždenia a pochody pokračovali aj vo viac ako dvoch desiatkach slovenských miest. Pozrite si fotografie, ako to vyzeralo v uliciach.

Banská Bystrica

Zdroj: TASR

Bratislava

Zdroj: TASR

Humenné

Zdroj: TASR

Košice

Zdroj: TASR

Liptovský Mikuláš

Lučenec

Zdroj: TASR

Nitra

Zdroj: TASR

Poprad

Zdroj: TASR

Považská Bystrica

Zdroj: TASR

Spišská Nová Ves

Zdroj: TASR

Trnava

Zdroj: TASR

Žilina

Zdroj: TASR
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM