Rôzne

FOTO: Takto si užívali Hallowen zvieratá v zoo. Kŕmili ich potravou servírovanou v tekviciach

Halloweenské tekvice, ktoré zdobili areál košickej zoologickej záhrady počas Týždňa duchov, v utorok spestrili prostredie zvieratám vo vybraných chovných zariadeniach.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Takto si užívali Hallowen zvieratá v zoo. Kŕmili ich potravou servírovanou v tekviciach
15
Galéria
Zdroj: TASR

Halloween v zoo má svoje čaro. V utorok si hallowenskú atmosféru užili zvieratá. V tekviciach dostali svoju obľúbenú potravu a aj iné, nie každodenné lahôdky.

Najviac si netradičné kŕmenie užívali makaky

„Tekvice obohatené o šťavnaté kúsky kuracieho mäsa sa stali pochúťkou pre levicu Lauru. Medveď Žabo dostal najväčšie hlavy s dobrotami pokrytými medom. Gibony Baxi a Budy sa na netradičné servírovanie svojej kŕmnej dávky pozerali s veľkou obozretnosťou. Obľúbených kúskov ovocia a zeleniny sa napokon zhostil ako prvý Baxi,“ priblížila Eva Malešová z košickej zoo.

Halloweenské dobrodružstvo s tekvicami si doslova užívala rodina makakov. Pochutili si pritom na semienkach slnečníc, kukurici či piškótach. Netradičné servírovanie svojej kŕmnej dávky v podobe semienok čakalo aj mačiaky husárske.

Ošetrovatelia už každoročne využívajú strašidelné tekvice vyrobené návštevníkmi na tzv. enrichment, čiže obohacovanie života zvierat. „Enrichment a welfare, respektíve vytváranie pohody a prirodzeného prostredia vrátane hľadania potravy sa stáva samozrejmou súčasťou práce v moderných zoologických záhradách,“ uviedla Malešová.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM