Jaroslav Dodok Hokej

FOTO: Ťažko vydreté víťazstvo Slovákov 4:2 !

Bola to dráma, ale s víťazným koncom! Slovenskí hokejisti v štvrtom zápase nastúpili na ľad proti Kazachstanu, papierovo slabšiemu súperovi. Na ruskú školu sa dôkladne pripravili, keď už v 68. sekunde ukázali, kto je pánom na ľade. Vůjtekovi zverenci

Pri hymnách oboch tímov vyzerali slovenskí hokejisti nervózni, čo sa však zmenilo po 68. sekunde, keď Dominik Graňák dorážal pred bránou a puk sa dostal až za chrbát kazašského brankára a tak sme expresne rýchlo viedli 1:0! Po góle Slováci nepoľavili, vážnejšiu strelu na bránku zaznamenali až v 5. minúte, keď od modrej vypálil Sersen.

[size=14][color=#cc0000]­Jeremejev v zápase čaroval![/color][/si­ze]

V 6. minúte prvýkrát zasahoval Ján Laco, ktorý vychytal víťazstvo v predchádzajúcom zápase s Amerikou. O dve minúty neskôr pred kazašskou bránou zahodil šancu Mikuš so Starostom. Na pár minút sa hra ukľudnila, keď sa nečakane puk ocitol za chrbtom Jeremejeva. Z gólu sme sa však netešili, pretože rýchle reflexy Jeremejeva skackajúci puk zachránili. V 11. minúte Kazachstan vyrovnal po individuálnej akcii Rymareva, ktorý spoza bránky oklamal gólmana Laca! Slováci sa po inkasovanom góle snažili vyvíjať tlak, čo sa im aj darilo, no bez výsledku. Následný tlak Kazachov začal po nepozornosti Graňáka, Dudareva a Romanova, vychytal Laco.

Začiatok druhej tretiny bol z oboch strán pomalý. Mikúš, Hossa ani Baranka gól nedali. V 24. minúte si Kazachovia zahrali prvú presilovku, našťastie, bez výsledku. V 37. minúte prišla ďalšia presilovková šanca pre našich po faule na Šatana. Využitá presilovka, gól zaznamenal najmladší hráč kádra, Libor Hudáček, 2:1!!! Šancu na vyrovnanie zahodil Upper a tak mužstvá po 2. tretine odchádzali do šatní za stavu 2:1.

Prvé minúty tretej tretiny sa hralo zo strany na stranu, ani kazašskí a ani slovenskí hokejisti si nedokázali vyvinúť dlhodobejší tlak. Druhý nečakaný gól Kazachov do prázdnej brány trafil Puškarjov a vyrovnal na 2:2. Slováci sa snažili o gól, avšak dve tutovky neboli využité. V 45. minúte prišla naša tretia presilovka.

GÓÓÓÓL Kopeckého v 49.minúte, po tretíkrát hrá v Hartwall aréne slovenská hokejová hymna „Nech Bože dá“, 3:2!!!

[size=14][color=#cc0000]­Ukázali sme sa 13 sekúnd pred koncom![/color][/si­ze]

Dudarev opäť nečakane nebezpečne vystrelil, ale Laco bol pozorný. Do konca tretiny chýbalo menej ako 2 minúty a Kazaši sa pripravili o možnosť zdramatizovať zápas zbytočným vylúčením, keď rozhodca narátal na ľade 6 hráčov z Kazachstanu. Handzuš sa dostal do prečíslenia a Kopecký 13. sekúnd pred koncom upravil skóre na 4:2 ! Kazachstan nás potrápil viac ako sa čakalo, napriek tomu si Slováci pripisujú na konto druhé víťazstvo na šampionáte.

**Hlasy po zápase: **

Michal Handzuš (útočník SR): “Začali sme trochu ustráchane, nehrali sme dobre, nekorčuľovali sme. Kazachovia zacítili, že môžu dnes zvíťaziť. Povedali sme si, že musíme viac korčuľovať. Bol to psychicky náročný zápas. Proti silným mužstvám môžeme uspieť, so slabšími musíme. Veľmi dobre hral útok Ďura Mikúša, postupne sa chytili aj ostatní. Možno sme nehrali dobre, ale na rozdiel od prvých duelov, ktoré chlapci zahrali skvele, máme tentoraz body. Víťazstvo je veľmi dôležité.”

Michal Sersen (obranca SR): “Mali sme celkom dobrý úvod, ale po prvom strelenom góle sme sa akoby uspokojili a dovolili súperovi držať s nami krok. Zápasy proti takýmto tímom sú veľmi ťažké, každý s tým má skúsenosti. Ťažko sa prechádza cez piatich brániacich súperových hráčov v strednom pásme. Kazachovia boli celkom obratní, nepríjemní.

Tomáš Kopecký (útočník SR): “Bol to jeden z tých ťažších zápasov na psychiku, aj médiá nás pred ním pasovali do úlohy favoritov. Ľahký súper však na týchto majstrovstvách nie je, snažili sme sa Kazachstan nepodceniť. Trochu na nás doľahla únava po troch ťažkých stretnutiach proti Kanade, Fínsku a USA, no v tretej tretine sme ukázali väčšiu vôľu po víťazstve. Vyhrali sme, treba sa tešiť, tri body sa počítajú. Potrebujeme si teraz oddýchnuť a načerpať psychické aj fyzické sily.”

Druhý zápas A skupiny medzi Kanadou a Švajčiarskom skončil 3:2

Autor: student24/Jakub Mitter foto: tasr

hokej
6
Galéria
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM