Správy Regióny

FOTO: To­alety na Kamzíku za cenu ro­din­ného domu sú dokončené. Kedy ich otvoria?

Výstavba nových verejných toaliet na Kamzíku, kde nájdete aj sprchy pre športovcov či prebaľovaciu miestnosť pre deti, je dokončená.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: To­alety na Kamzíku za cenu ro­din­ného domu sú dokončené. Kedy ich otvoria?
8
Galéria
Foto: t s / Zdroj: bratislava.dnes24.sk

Za oddychom, relaxom či športom chodia na Kamzík rodiny s deťmi, cyklisti, turisti i milovníci prírody. Jedným z mála negatív tejto oblasti boli roky chýbajúce civilizované toalety.

Stavba je dokončená

Začiatkom tohto roka začal stavebník Mestské lesy v Bratislave (MLB) na Kamzíku s výstavbou verejných toaliet. V týchto dňoch vyzerá byť stavba hotová, a tak nás zaujímalo, kedy bude prístupná verejnosti.

„Ohľadom toaliet na Kamzíku prebieha momentálne kolaudačné konanie, ktoré by malo byť v najbližších dňoch ukončené. Ak kolaudačné rozhodnutie nadobudne právoplatnosť, sprístupníme toalety verejnosti,“ uvidela pre Bratislava24.sk Mária Šimková z MLB.

„Toalety budú strážené a prevádzkové hodiny budú spresnené podľa toho, aké budeme mať skúsenosti s prevádzkou a samozrejme, že ich stanovíme aj v závislosti od ročného obdobia a od vyťaženosti zariadenia,“ dodala s tým, že avizovaná cena za výstavbu 120-tisíc eur s DPH, pre ktorú sa po jej zverejnení zdvihla vlna kritiky, zostala nezmenená.

Nové toalety nájdete za bufetom U Krka. V objekte budú pre návštevníkov k dispozícii 4× WC pre ženy, 2× WC pre mužov, 4× pisoáre, 1× WC pre imobilných, 1× prebaľovací kútik, sprchovací kút a sklad. Súčasťou stavby má byť aj umyváreň bicyklov.

Toalety za cenu rodinného domu

Podľa MLB cena vyplynula z veľkorysej koncepcie toaliet, pričom rozsah a vzhľad objektu bol niekoľkokrát konzultovaný s iniciátormi projektu a bol schválený na pravidelnej porade primátora.

„Suma je vrátane napojenia na inžinierske siete a vonkajších terénnych úprav. Najdrahšie boli úpravy povrchov podláh a ich osadenie, konštrukcie tesárske a stolárske,“ objasnil pre denník cas.sk riaditeľ MLB Juraj Zikmund.

„Keď som pred dvoma rokmi inicioval projekt vybudovania verejných toaliet na Kamzíku, ako snahu skultivovať tento rekreačný priestor, ani vo sne by mi nenapadlo, že si z toho niekto v Mestských lesoch urobí dobrý kšeft,“ reagoval na cenu za výstavbu Jakub Mrva, predseda z Občianskeho združenia Iniciatíva Naše Karpaty, ktoré je iniciátorom projektu verejných toaliet na Kamzíku.

Verejné toalety na Kamzíku
8
Galéria
Foto: t s / Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM