Kristína Kožiaková Regióny

FOTO: Úchvatné zábery nočnej oblohy plnej hviezd. Jaro z Brezna čaká na kométu

Amatérsky fotograf Jaro zbožňuje nočnú oblohu. Fascinuje ho hlavne bezhraničnosť vesmíru. Pri pohľade na jeho fotky sa až zatajuje dych.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Úchvatné zábery nočnej oblohy plnej hviezd. Jaro z Brezna čaká na kométu
Zdroj: Jaro Karak

Nedávno sme vám priniesli článok o Jarovi Karakovi (28). Foteniu sa venuje už dlhšiu dobu. Vždy ho fascinovala nočná obloha a príroda. Vyspovedali sme ho v rozhovore o jeho zvláštnom koníčku, ktorým je fotenie bleskov. Teraz nahliadneme do jeho galérie nočnej oblohy.

„Na fotení nočnej oblohy ma fascinuje hlavne bezhraničnosť vesmíru. Je to úchvatné a očarujúce,“ prezradil nám Jaro.

Ako sám vraví, pri tej nekonečnosti ho prekvapuje, že doteraz neprišli na Zem nijaké mimozemské tvory. Nočnú oblohu fotí hlavne v okolí Brezna. „Chodím tam, kde sú tmavé miesta, ako Pohanské či Čierny Balog,“ konkretizuje.

Jeho snom je zachytiť kométu. To sa mu zatiaľ nepodarilo. Na otázku, či sleduje, kedy má letieť nejaká okolo, odpovedal: „Keď som bol malý, tak som raz videl kométu, no vtedy ma to až tak nezaujímalo. Teraz ju chcem zachytiť, ale podľa mojich informácií zatiaľ nebude v dohľadnej dobe žiadna viditeľná.“

A čo najlepšie zábery? „Mám dva, ktoré považujem za naozaj veľmi dobré. Raz sa mi podarilo odfotiť polárnu žiaru v Brezne.(FOTO v galérii č. 2 a 3) Bolo to v apríli roku 2015. Druhý záber vyhral v súťaži Najkrajšia fotka regiónu Banská Bystrica prvé miesto.(FOTO v galérii č.1) Bol to záber pamätníku v Čiernom Balogu s nočnou oblohou a dvoma meteormi,“ dodal na záver.

Unikátne zábery nočnej oblohy si pozrite v našej fotogalérii!

Môže vás zaujímať:

FOTO: Brezniansky lovec bleskov. Pozrite čo všetko sa mu podarilo zachytiť

FOTO: Dychberúce zábery horehronského fotografa. Motorky v prachu aj úchvatné krajinky

V OBRAZOCH: Nádherné nočné divadlo očami Jara z Brezna
21
Galéria
Zdroj: Jaro Karak
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM