Eva Mikulová Zo Slovenska

FOTO: V centre mesta sa môžete zviesť na prvej originálnej rikši

Majiteľ Patrik Obsitoš sa neinšpiroval v Ázii, ale v anglickom Birminghane a rikšu si zohnal z Číny. Milujú ju najmä rodičia s deťmi.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: V centre mesta sa môžete zviesť na prvej originálnej rikši
7
Galéria
Foto: Eva Mikulová

Ďalšia turistická atrakcia v centre Košíc je lákavá nielen pre turistov, ale aj pre obyvateľov mesta. Po Hlavnej sa môžete zviesť na originálnej rikši a budete sa cítiť ako v ázijských metropolách, kde je tento dopravný prostriedok bežný.

Originálna z Číny

Autorom a majiteľom prvej košickej rikše je Patrik Obšitoš. Neinšpiroval sa Áziou, ale toto vozidlo na nožný pohon ho zaujalo v anglickom Birminghame, kde pôsobil.

„Žil som v Birminghame rok a takéto rikše vozia večer ľudí po baroch a kaviarňach. Nápad sa mi zapáčil a tak som sa rozhodol, že to prinesiem do Košíc.“ Realizácia jeho nápadu však nebola jednoduchá. Patrik si musel vybaviť povolenia a samotnú rikšu objednal z Číny a prvýkrát previezol záujemcov v nedeľu 8. júla.

„V rikši absolvujú záujemcovia vyhliadkovú 15 minútovú trasu po Hlavnej ulici, potom cez Mlynskú, okolo Jakabovho paláca cez Mestský par a späť do centra,“ vysvetlil Patrik.

Cena za zvezenie je 5 eur za celú rikšu. Čiže je jedno, či v nej ide jeden človek alebo viacerí. Podľa Patrika je optimálne, keď sa v rikši vezú dvaja dospelí a jedno dieťa.

„Jazdíme od 11,00 do 20,00 hodiny. V zlom počasí nejazdíme,“ dodáva. S jednou rikšou nekončí. Postupne chce prevádzkovať viac rikší, ale už mimo Košíc.

Košice - rikša
7
Galéria
Foto: Eva Mikulová
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM