Adam Stečák Správy Regióny

FOTO+VIDEO: Občania Košíc prišli vyjadriť svoju nespokojnosť ohľadom výstavby NTC

Na ihrisku nad Popradskou ulicou sa konalo stretnutie občanov Košíc, ktorí prišli vyjadriť svoju nespokojnosť s výstavbou NTC v ich okolí.

Ilustračný obrázok k článku FOTO+VIDEO: Občania Košíc prišli vyjadriť svoju nespokojnosť ohľadom výstavby NTC
15
Galéria
Zdroj: Adam Stečák
Zdroj: Dnes24.sk

Ihrisko nad Popradskou ulicou v Košiciach bolo dejiskom stretnutia občanov bývajúcich v tejto lokalite. Na tomto stretnutí sa zúčastnilo aj vedenie mesta Košice, zástupca Slovenského tenisového zväzu a architekta projektu Národného tenisového centra, ktoré má byť v meste vybudované.

Komisia športu a aktívneho oddychu sa na svojom rokovaní 6.2.2019 uzniesla v pomere 11:4, že odporúča výstavbu práve na tomto mieste. Mesto Košice by táto investícia stála približne 9 z 30 miliónov € a zvyšok by hradila vláda Slovenskej republiky a Slovenský tenisový zväz.

Nemajú pokoj

„Nad Popradskou cestou sídli apoštolská cirkev. Konajú sa tam trikrát do roka stretnutia kde príde viac ako 1000 ľudí. Zablokujú nám parkovacie miesta a nedokážeme sa ani dostať domov a musíme preskakovať autá. Takže chcete nám garantovať, že takéto situácie sa vďaka tomuto objektu nebudú opakovať?,“ pýtal sa kompetentných jeden z nespokojných občanov tejto lokality.

Proti výstavbe Národného tenisového centra v Košiciach bola spísaná aj petícia. Úvodné slovo predniesol primátor mesta Košice Jaroslav Polaček spolu s generálnym sekretárom Slovenského tenisového zväzu Igorom Moškom. Na toto stretnutie prišli desiatky občanov, ktorí prišli vyjadriť svoj negatívny postoj k stavbe v tejto lokalite.

„Prišli sme sa sem pozrieť, aby sme tento priestor videli. Ja osobne viem, aj keď to nebude pre STZ dobrá správa. Ja osobne som toho názoru poďme hľadať nový priestor, myslím že si to mesto zaslúži. Sme tu aj preto, aby sme dali druhej strane šancu rozprávať, argumentovať a vysvetľovať nám. Sme múdra spoločnosť a preto si vypočujeme aj názory druhej strany, ktoré sme doposiaľ možno ani nepočuli,“ povedal na stretnutí Jaroslav Polaček, primátor mesta Košice.

Vhodná lokalita podľa mesta

Obyvatelia žiadajú, aby sa tenisové centrum postavilo v inej lokalite Košíc, a to takej, kde by hluk počas podujatí nerušil občanov v jeho okolí.

„Mesto vybralo túto lokalitu demokratickým spôsobom. Poslanci mesta tento návrh schválili a územný plán hovorí, že toto je miesto na šport. Mesto vybralo túto lokalitu, ponúklo ju Slovenskému tenisovému zväzu a my sme to prijali a spoločne s mestom a štátom, čiže na tri strany štát 60%, mesto Košice 20% a Slovenský tenisový zväz 20%. Tieto strany sa chcú podieľať na vybudovaní športoviska, ktoré Košice potrebujú, tak aby sme mohli dať príležitosť talentom z východu Slovenska, aby sa tu mohli hrať aj medzištátne zápasy, reprezentácie a prinesieme aj zaujímavé medzinárodné podujatia,“ argumentoval na stretnutí Igor Moško, generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu.

Tento športový objekt, ktorý nesie názov Národné tenisové centrum, by nebolo vyhradené len pre tenisové zápasy a podujatia.

Hrať by sa v tomto športovom objekte mohli aj loptové hry ako hádzaná, volejbal či iné športy. Košice momentálne nemajú žiadnu halu, ktorá by mohla poskytnúť adekvátne priestory pre tieto druhy športov, o ktoré je v Košiciach záujem.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Košíc a okolia

NTC Košice
15
Galéria
Zdroj: Adam Stečák
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM