Eva Drugdová Správy Regióny

FOTO: Vo Zvolene obnovia detské ihriská aj dobrovoľníci. Kde všade sa dočkáme?

Niektoré detské ihriská v našom meste potrebujú obnovu. Na sídlisku Západ sa na ich oprave budú v najbližších dňoch podieľať dobrovoľníci.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Vo Zvolene obnovia detské ihriská aj dobrovoľníci. Kde všade sa dočkáme?
9
Galéria
Zdroj: TASR

Niektoré detské ihriská v našom meste si rozhodne vyžadujú opravu. Je tu obdobie, kedy deti trávia viac času vonku a na zábavu využívajú rôzne šmýkačky, preliezky či hojdačky. Na niektoré však rodičia svoje deti radšej nepúšťajú. Aj na sídlisku Západ sme našli niekoľko detských ihrísk, na ktorých sa hrať veru nedá. Na šmýkačkach chýbajú schodíky, alebo je pod preliezkami nevhodný podklad, na ktorom sa deti môžu zraniť. Ihriská sa samozrejme používaním často poničia či opotrebujú a niekedy sa nestíhajú ani opravovať.

Ako sme sa dozvedeli od hovorcu mesta Martina Svatušku, „každoročne v jarnom období dochádza k ich revízii. Priamo pri nej sú vykonávané drobné opravy a spísané sú väčšie závady, ktoré sa následne postupne odstraňujú.“

Nielen mesto, ale aj mnohí dobrovoľníci či rodičia detí sa často chopia činu a snažia sa vytvoriť lepšie podmienky pre svoje ratolesti. Prispieva k tomu v značnej miere napríklad aj občianske združenie Zvolen Západ. Rovnako ako minulý rok, má v pláne obnoviť šmýkačky na niektorých detských ihriskách a opraviť v rámci možností, čo sa dá.

„Veľmi si ceníme aktivitu mnohých rodičov, prípadne občianskych združení, ktorí sa rozhodli pomôcť pri oprave ihrísk a po dohode s mestom vykonávajú na svoje vlastné náklady opravy menšieho či väčšieho rozsahu. Už v najbližších dňoch dôjde napríklad k podobnej aktivite zo strany dobrovoľníkov z občianskeho združenia Zvolen Západ. Predmetom opravy budú niektoré ihriská na sídlisku Západ,“ uviedol hovorca mesta Zvolen.

V piatok a v sobotu, 9. a 10. júna 2017, sa totiž viac ako 50 dobrovoľníkov zo štyroch firiem bude podieľať na skrášľovaní Banskej Bystrice a Zvolena. Aktivita je súčasťou najväčšieho stredoeurópskeho podujatia firemného dobrovoľníctva Naše Mesto, ktoré organizuje Nadácia Pontis. Ide o najväčšiu akciu dobrovoľníkov v strednej Európe. V tomto roku opäť láme rekordy, keď sa do neho zapojí celkovo viac ako 10 000 dobrovoľní­kov. O bezpečnejšie detské ihrisko sa postarajú občania vo Zvolene, a to na spomínanom sídlisku Západ – Tepličky. Upravia a namontujú tam nové prvky, vďaka ktorým sa deti budú môcť hrať bez obáv.

Dobrou správou pre Západniarov je tiež, že mesto plánuje „vybudovanie nového detského ihriska vo vnútrobloku ulíc Nográdyho a Ertla v hodnote približne 10 tisíc eur, ktoré by malo byť realizované už na budúci týždeň,“ dodal Svatuška.

V priloženej galérii si môžete pozrieť, ako sa dobrovoľníci pripravujú na obnovu detských ihrísk!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Príprava dobrovoľníkov na obnovu detských ihrísk
9
Galéria
Zdroj: OZ Zvolen Západ
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM