Anton Hrachovský Správy Regióny

FOTO: Vznikla nová dráha, Hurbanovčania si môžu užívať aktívny relax na sídlisku

V Hurbanove vznikla nová freestyleová dráha pre fanúšikov akčnej jazdy na bicykli. Na jej slávnostnom otvorení padali aj rekordy. Pozrite si fotogalériu z podujatia.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Vznikla nová dráha, Hurbanovčania si môžu užívať aktívny relax na sídlisku
22
Galéria
Zdroj: AMI Communications

Grantový program Nitrianskej komunitnej nadácie priniesol Hurbanovčanom možnosť užívať si pohyb na čerstvom vzduchu priamo na sídlisku. Môžu tak urobiť na ploche nového športovo – relaxačného centra, ktoré vďaka nadačnému príspevku vo výške 25-tisíc eur vyrástlo na sídlisku Vinohrady.

Aktívny oddych na sídlisku

V roku 2016 si elektronickým hlasovaním Hurbanovčania sami zvolili víťazný projekt, ktorý získal spomínané financie na realizáciu. Cieľom projektu bolo vytvorenie priestoru, ktorý spája komunitu, posilňuje väzby medzi všetkými vekovými kategóriami, podporuje  rozvoj športových aktivít a šírenie osvety v oblasti zdravia a prevencie úrazov. Na sídlisku Vinohrady tak vzniklo športovo – relaxačné centrum Bagota s freestylovou pumptrack dráhou, prírodným grilom, posedením a exteriérovým športovým náradím vhodným pre všetky vekové kategórie.

Na otvorení dráhy padali rekordy

Pod dohľadom komisára sa freeride cyklisti z JunkRide Crew pokúsili o zrealizovanie ustanovujúceho rekordu v počte kilometrov prejdených po dráhe za 12 minút. Rekord sa im za potlesku Hurbanovčanov a v rytme Bubeníckej show Tambores nakoniec aj podarilo splniť. Cyklisti za 12 minút prešli po dráhe neuveriteľných 6 346 kilometrov. Pumptrack dráha pre voľnú jazdu bude teraz slúžiť obyvateľom Hurbanova na aktívne trávenie voľného času. Je vhodná pre skúsených ako aj začínajúcich cyslistov, je určená na voľnú jazdu, tréning a samotné zdokonaľovanie sa v jazde.

Na návštevníkov čakal popri otvorení dráhy atraktívny program – ukážky freestyle jazdy na dráhe, bubenícka show, tvorivé dielne a rozprávky pre deti. Po slávnostnom otvorení dráhy si diváci užili koncert skupiny Vidiek.

Ako to vyzeralo na slávnostnom otvorení športovo – relaxačného centra Bagota si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii.

Otvorenie freestyle dráhy v Hurbanove
22
Galéria
Zdroj: AMI Communications
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM