Rôzne

FOTO: Zvolenská nemocnica zaznamenala tisíci pôrod. Jubilejným bábätkom je Ester

Tisícim bábätkom, narodeným vo zvolenskej nemocnici, je zdravé dievčatko Ester s mierami 3020 gramov a 50 centimetrov.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Zvolenská nemocnica zaznamenala tisíci pôrod. Jubilejným bábätkom je Ester
3
Galéria
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen

V pôrodnici Nemocnice Zvolen príde ročne na svet približne 1200 detí. „V rámci kraja je to najvyšší počet pôrodov v zdravotníckom zariadení. V pondelok 29. októbra o 8:40 hod. zaznamenala nemocnica už tisíci pôrod. Narodilo sa zdravé dievčatko Ester, s mierami 3020 gramov a 50 centimetrov,“ uviedla Alžbeta Sivá, tlačová hovorkyňa Agel SK.

Ester prišla na svet cisárskym rezom, ktorý odviedli pôrodníci MUDr. Dana Kobidová a MUDr. Milan Mikuš. Personál gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia pod vedením primára MUDr. Petra Molitorisa a vedúcej pôrodnej asistentky Mgr. Kataríny Farbiakovej popriali dievčatku veľa zdravia a rodičom zaželali veľa trpezlivosti, radosti a lásky pri výchove dcéry.

„Rád vyslovujem spokojnosť, že mamičky si vyberajú práve naše zariadenie, aby tu priviedli na svet svoje deti. Teší nás ich dôvera a môžem len konštatovať, že urobíme všetko preto, aby sa u nás cítili príjemne a bezpečne“ poznamenal pri tejto príležitosti MUDr. Ján Belanský, MPH, riaditeľ zvolenskej nemocnice.

„Vo zvolenskej pôrodnici sa za minulý rok narodilo najviac detí v Banskobystrickom kraji. Obľúbenosť našej pôrodnice medzi rodičkami nás veľmi teší, preto som veľmi rád, že dnes sme dosiahli už tisíci pôrod“ doplnil primár gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia, MUDr. Peter Molitoris.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery malej Ester!

V OBRAZOCH: Nemocnica Zvolen zaznamenala tisíci pôrod
3
Galéria
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM