Martin Károly Kultúra

FOTOGALÉRIA: Jediné sánkarske námestie na Slovensku už obsadili deti

Sánkovačka uprostred mesta? Prečo nie. Malí Kremničania sa môžu vyblázniť priamo na Štefánikovom námestí. Ešte adrenalínovejšími robia zimné radovánky úpravy terénu, ktoré tu zostali po víkendovej akcii Big Air v meste.

Ilustračný obrázok k článku FOTOGALÉRIA: Jediné sánkarske námestie na Slovensku už obsadili deti
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Vybehnúť rovno z domu do bielych dún a užiť si jazdu na sánkach nemusí byť len výsadou detí žijúcich na dedine. V Kremnici je v týchto dňoch dejiskom detských zimných radostí centrum mesta. Snehová nádielka v posledných týždňoch žičila a ukázala obe tváre. Problémy na cestách, aj natešených školákov. Pozrite tu: VIDEO: Kremnica zavalená snehom, sánkovačka na námestí

Kritická situácia na cestách našťastie ustala, detská radosť z bielej pokrývky pretrváva. Zaujímavejším spravil sánkovací kopec nad morovým stĺpom aj terén, ktorý sa pôvodne prispôsoboval pre Big Air v meste.

Ôsmy ročník už tradičnej freestyle snowboard a freeski show a súťažnej exhibície si vyžiadal prispôsobenie plochy námestia. V jeho vrchnej časti sa týčil niekoľko metrov vysoký skokanský mostík, pod ním dojazdová dráha. Mostík už síce námestie nezdobí, dojazd a ostatné úpravy ktoré zostali, robia zo sánkovačky uprostred Kremnice neobyčajný zážitok. Mesto ale upozorňuje, že sánkovanie na Štefánikovom námestí je len na vlastné nebezpečenstvo.

Fotky z Big Air v meste i mená víťazov nájdete v článku: Big Air v meste má svojich víťazov: Výhry si vyskákali títo chalani, svojho miláčika si vybralo aj publikum

Jediné sánkarske námestie na Slovensku, pozrite FOTO, ako si to deti užívajú...
10
Galéria
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM