Alžbeta Paulíková Rôzne

Fotograf, ktorý vo Zvolene cvakal už množstvo svadieb: Okrem zámku existujú aj takéto krásne miesta na fotenie...

Snáď každý mladomanželský pár chce mať tie najkrajšie fotky zo svojej svadby. Na príjemné zábery väčšinou využívajú Zvolenský zámok. Ostrieľaný fotograf Jaroslav Moravčík však ponúka aj iné vhodné miesta v okolí Zvolena.

Ilustračný obrázok k článku Fotograf, ktorý vo Zvolene cvakal už množstvo svadieb: Okrem zámku existujú aj takéto krásne miesta na fotenie...
Zdroj: Dnes24.sk

Ako profesionálny fotograf na voľnej nohe pracujete od roku 2009. Čo vás viedlo k tejto profesii.

Fotenie ma fascinovalo už od detstva, takže som sa rozhodol vyštudovať fotografiu aj na strednej škole a venujem sa jej až dodnes.

Vo svojej tvorbe sa zameriavate najmä na svadby. Viete približne koľko ste ich už nafotili?

Ročne spravím tak 20 až 30 svadieb.

Čo pre vás dnes znamená fotenie svadieb?

Veľmi veľa. Hlavne ma baví pracovať s novými ľuďmi a naháňať ten najlepší záber.

Každý mladomanželský pár chce mať tie najkrajšie svadobné fotky. Čo je podľa vás dôležitým predpokladom pre kvalitné svadobné zábery?

Podľa mňa je to hlavne správny výber miesta na fotenie a vymedzenie si dostatočného časového rozsahu. Najlepšie aspoň 1,5 až 2 hodiny. Pre tých náročnejších mladomanželov aj viac, tam je už vhodné skôr fotenie mimo svadobného dňa, čo má nesporné výhody hlavne v čase a rozsahu fotenia.

Zvolenskí mladomanželia často využívajú na svoje svadobné zábery zámok. Vo Zvolene sú však aj iné pekné miesta, ktoré nie sú až tak využívané, ale môžu tu vzniknúť pekné svadobné fotografie. Poraďte našim snúbencom netradičné miesta vo Zvolene, kde môžu vzniknúť krásne svadobné zábery.

Samozrejme, vo Zvolene je mnoho krásnych miest na fotenie, nielen tradičný zvolenský zámok. Pekné prostredie je napríklad pri Borovej hore, na Sliači v okolí kúpeľov a vo Zvolene je mnoho pekných lúk, lesov a polí. Ale fotil som napr. aj na Vígľaši, v Masarykovom dvore, na Pustom hrade či Kaskádach. Niektoré miesta sú voľne prístupné, iné sú za poplatok a niekde si to treba špeciálne vybavovať.

Počas fotenia sa stretávate s rôznymi ľuďmi. Fotili ste už niekoho známeho vo Zvolene a okolí?

Minulý rok sa mi pritrafilo fotenie Krajskej policajnej hovorkyne Petry Vaškovej, teraz Kováčikovej, ktorú mnohí poznajú aj z televízie.

Môže vás zaujímať:

Pôvodné mená našich dedín vás dostanú: Koachou ešte ako tak, ale Zvolenská Slatina je víťaz :)

Gynekologička Desana Brathová otvorene: Tieto problémy trápia tínedžerky vo Zvolene najčastejšie

Foto: Jaroslav Moravčík

Svadobné fotografie Jaroslava Moravčíka
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM