Futbal Rôzne

Futbal v Kochanoviach má 85-ročnú tradíciu: Ihrisko sa dnes pýši parádnym trávnikom

Mnohí im môžu len závidieť. Futbalisti Kochanoviec hrajú svoje domáce zápasy na parádnom trávniku, ktorý zrekonštruovali miestni športoví nadšenci.

Ilustračný obrázok k článku Futbal v Kochanoviach má 85-ročnú tradíciu: Ihrisko sa dnes pýši parádnym trávnikom
12
Galéria
Zdroj: TASR

Futbal v obci Kochanovce v Humenskom okrese má 85-ročnú tradíciu. O tom, že miestni týmto športom žijú, svedčí aj nedávna rekonštrukcia futbalového trávnika na miestnom ihrisku, na ktorom sa zápasy nehrali šesť rokov. Do obnovy sa totiž pustili futbaloví nadšenci.

Ďalšie plány

„Zo sponzorských peňazí urobili väčšinu prác,“ uviedol starosta obce Miroslav Porochnavý s tým, že obec dokončila zo svojich financií výsev trávnika a kompletizáciu hracej plochy. Okrem toho v súčasnosti rekonštruujú aj interiér objektu pod tribúnou. Dobudovať by chceli ešte betónové oplotenie, ktoré by malo slúžiť aj ako protipovodňová ochrana. Projekt na spolufinancovanie z fondov EÚ už majú pripravený. Okrem iného uvažujú aj nad umelým osvetlením. „Ihrisko sa môže využívať v tých večerných hodinách, kedy už je väčšina ľudí doma z práce a môžu sa venovať športu,“ dodal.

Futbal ako zábava

So zanietenými futbalistami sa rozhodli, že nepôjdu cestou postupu za každú cenu. „Chceme investovať viac peňazí do mládeže a futbal si užívať ako zábavu, aby neprinášal nejakú nervozitu a nepokoje, ale aby bol miestom na oddych,“ spomenul. Okrem dospelých majú aj družstvo žiakov, v obidvoch je približne 20 hráčov. Porochnavý v tejto súvislosti spomenul aj výhody prímestskej polohy. „Keďže nedokážeme postaviť mužstvo z našich Kochanovčanov, ani u detí, ani u dospelých, chodia k nám aj hráči z Humenného,“ vysvetlil s tým, že od ďalšieho súťažného ročníka uvažujú aj nad dorastencami.

Hneď vedľa futbalového ihriska vyrástlo pred dvomi rokmi aj multifunkčné športovisko, ktorého výstavbu hradila obec z vlastných financií. „Mládež ho využíva aj na nohejbal, volejbal či futbal. Je súčasťou areálu, ktorý chceme ďalej budovať a zveľaďovať,“ poznamenal s tým, že pripravenú tu majú aj plochu na prírodný ľad. „Keď nám to počasie dovolí, urobíme pre deti klzisko,“ doplnil.

FOTO: Nahliadnite s nami do Kochanoviec. Táto dedina má čo ponúknuť!
12
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM