Rastislav Búgel Futbal

Futbalisti dostali od Chorvátov debakel: Inkasovali štyri góly, nedali ani jeden

Slovenskí futbalisti prehrali v piatkovom kvalifikačnom zápase EURO 2020 v Trnave s Chorvátskom vysoko 0:4. Zverenci českého trénera Pavla Hapala sa najbližšie predstavia v E-skupine o tri dni v Budapešti proti Maďarsku.

Ilustračný obrázok k článku Futbalisti dostali od Chorvátov debakel: Inkasovali štyri góly, nedali ani jeden
16
Galéria
Zdroj: TASR

V prvom polčase sa hral zaujímavý futbal s množstvom šancí. Hostia začali náporom, už v prvej minúte Dúbravku prinútil k zákroku Vlašič. Slováci pôsobili zakríknutejšie, Makov prienik s pádom v šestnástke penaltu nepriniesol. V 8. minúte nebezpečne vypálil Modrič a o pár okamihov napálil brvno Dúbravkovej brány Brozovič. Na druhej strane odpovedal štipľavou strelou Mak, Livakovič musel vyboxovať. Následne pohrozil Bartolac, ale oveľa väčšiu šancu mal v 29. minúte po rohu Vida, ku ktorému sa lopta vrátila, ale on z úplnej blízkosti prestrelil. O pár sekúnd predviedol po vysunutí od Kucku pekné sólo Duda, ale už nemal silu lepšie zakončiť.

O ďalších pár okamihov sa pekným sólom prezentoval Petkovič, ale Dúbravka perfektným reflexom nohou loptu vyrazil. V 35. minúte spojnicu Dúbravkovej brány trafil Perišič a ten istý hráč o minútu z uhla opäť nebezpečne vystrelil, ale Dúbravka nohou vyrazil na roh. Chorváti išli zaslúžene do vedenia v poslednej minúte prvého polčasu, keď Vlašič dostal veľa priestoru a umiestnenou strelou k pravej tyčke otvoril skóre.

Hapal do druhého polčasu poslal namiesto Rusnáka Boženíka. Domáci si nepostrážili jeho začiatok a pykali po strele Perišiča, ktorú nešťastne tečoval za chrbát Dúbravku Škriniar. Znížiť mohol Mak, no jeho strelu z uhla Livakovič vyrazil. V 54. minúte Dúbravka s námahou vyrazil strelu Petkoviča. Chorváti hrali v pohode, stále boli nebezpeční a ich akcie zaváňali ďalším gólom. A aj ho dosiahli v 72. minúte, keď sa Petkovič pohral so stredom domácej obrany a rutinérsky prekonal Dúbravku.

Na Slovákov už „padla deka“ a hostia bavili ďalšími peknými akciami. Hapalovci sa síce snažili znížiť, ale nedarilo sa im niečo vymyslieť. Naopak, inkasovať mohli po akciách striedajúcich Brekala a Pašaliča, ktorého skvele uvoľnil Modrič. Napokon ale v 89. minúte na konečných 0:4 upravil hlavou Dejan Lovren.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Slovensko – Chorvátsko 0:4 (0:1)

Góly: 45. Vlašič, 47. Perišič, 72. Petkovič, 89. Lovren. Rozhodovali: Brych – Borsch, Lupp (všetci Nem.), 18.098 divákov.

Slovensko: Dúbravka – Valjent, Vavro, Škriniar, Hancko – Kucka (63. Haraslín), Lobotka – Rusnák (46. Božník), Hamšík, Mak (79. Ďuriš) – Duda

Chorvátsko: Livakovič – Bartolec, Lovren, Vida, Barišič – Modrič, Brozovič – Rebič (70. Brekalo), Vlašič (81. Badelj), Perišič – Petkovič (83. Pašalič)

Marek Hamšík, kapitán SR: „V prvom rade je to naša chyba, podali sme slabý výkon, čo sa odzrkadlilo aj na výsledku. Mohlo z toho byť aj vyššie víťazstvo Chorvátov. Bolo to o kolektívnom výkone, ktorý bol z našej strany slabý.“

Róbert Boženík, útočník SR: „Som rád za šancu, ktorú som dostal, ale nemôžem byť spokojný. Prehrali sme 0:4, Chorváti nás prevýšili, čo ma mrzí. Mal som čo najviac ponaháňať súperových obrancov, zakryť si loptu. Nedarilo sa nám, za stavu 0:2 na nás padla deka a už sme sa z toho ťažko dostávali.“

Slovensko – Chorvátsko 0:4 (0:1)
16
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM