Peter Simon Futbal

Futbalisti z Rožňavy nezaháľajú ani v zime: Tréner áčka nám prezradil podrobnosti

Zimná príprava štvrtoligových futbalistov z nášho mesta je v plnom prúde. Tá podľa trénera Ladislava Dávida začala už po skončení jesennej časti.

Ilustračný obrázok k článku Futbalisti z Rožňavy nezaháľajú ani v zime: Tréner áčka nám prezradil podrobnosti
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Mužstvo MFK Rožňava sa pustilo do naberania nových síl už po skončení jesennej časti. Podľa slov trénera MFK Rožňava Ladislava Dávida sa tak konalo dvakrát týždenne v športovej hale, kde tréningy hráči absolvovali do 22. decembra minulého roku. „Zimná príprava začala 12. januára 216. Trénujeme trikrát týždenne. Momentálne prevažne v športovej hale, no ako náhle sa zlepšia poveternostné podmienky, tak sa budeme snažiť trénovať aj vonku a k tréningom pridávať aj jeden prípravný zápas každý víkend,“ spresnil Dávid.

Prvý prípravný zápas už onedlho!

Prvý prípravný zápas odohrajú futbalisti už tento víkend. „V sobotu 30. januára 2016 si zahráme na umelej tráve v Tisovci s mužstvom z Muráňa. Naplánovaných máme šesť prípravných zápasov. Spomenúť môžem napríklad aj s Veľkou Idou a Moldavou. Generálku na jarnú časť by sme mali odohrať na domácom trávniku v nedeľu 6. marca o 14:30 hod. so Svitom. Ďalší súperi a presné termíny sa doriešia v priebehu budúceho týždňa,“ informuje tréner.

Dôraz aj na disciplínu mužstva

Futbalisti musia na ihrisku podávať minimálne stopercentné výkony. Príprava sa však zameria aj na disciplínu. „V prípravných zápasoch sa budeme usilovať odstrániť nedostatky, ktoré nás trápili počas jesennej časti. Dôraz kladiem najmä na nedisciplinovanosť a slabý dôraz, či už pred našou bránou alebo bránou súpera,“ hovorí tréner MFK Rožňava Ladislav Dávid.

Získať nových hráčov

Ako dodáva, takmer všetci hráči, ktorí obliekali dres MFK Rožňava v jesennej časti by mali ostať v kádri aj naďalej. „Mužstvo sa ešte doplní o minimálne šesť hráčov, keďže náš najväčší problém v prvej polovici súťaže bol veľmi úzky káder. Dúfam, že sa nám podarí angažovať čo najviac odchovancov a hráčov, ktorí už v minulosti hrávali pre náš klub. Hlavným cieľom je určite zlepšiť celkový prejav a potvrdiť definitívu záchrany čo najskôr,“ dodal na záver tréner futbalistov Ladislav Dávid.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM