Juraj Ščerbík Regióny Regióny

Futbalistky Partizána vyhrali aj prvú ligu

Po pohárovej aj ligovej trofeji čaká futbalistky vystúpenie v lige majsteriek.

Ilustračný obrázok k článku Futbalistky Partizána vyhrali aj prvú ligu
Zdroj: Bardejovský Reportér

BARDEJOV. V dohrávanom zápase 14. kola 1. ligy žien Partizán Bardejov vyhral nad Michalovcami 6:1. Po Slovenskom pohári putuje do ich vitríny aj majstrovský ligový titul. Na druhom mieste skončila Bratislava a tretia Žilina.

Jednoznačný priebeh

Skóre otvorila Havranová a ešte do polčasu pretavila hernú prevahu do druhého gólu Mikolajová. Po zmene strán to už bol gólový uragán, Havranová pridala ďalšie tri góly. Nelenila ani najlepšia strelkyňa Mikolajová s druhým gólovým zápisom. Gólovú bodku za zápasom dala priam symbolicky znova Havranová. Len škoda, že na salvy šampanského moku a oslavy sa prišlo pozrieť len okolo sto divákov. No v prestávke zápasu mužov s Nitrou to už bola oficiálna dekorácia. Ženský futbal tentoraz potešil oveľa viac ako mužský.

Zdroj: Bardejovský Reportér

Galarovičová po maturite

Kapitánkou družstva je od začiatku sezóny Veronika Galarovičová, tá chýbala akurát pri zranení. „Vtedy mala pásku Mikolajová, no som rada, že to skončilo takto. Aj keď sa to na konci zdramatizovalo, bol to súboj dvoch najlepších celkov. Snažili sa aj dievčatá Žiliny. Žiačka Obchodnej akadémie si našla cestu do Partizána a hneď takéto cenné trofeje. „V Spišskom Podhradí som hrávala s chlapcami. Keď som už s nimi nemohla hrať, tak som prišla do Bardejova. Je tu vydarený tím, hráme pokope už takmer tretí rok. Každou sezónou pribúdajú skúsenosti i kvalita. Vidieť to na ihrisku, pretavili sme to do krásneho úspechu. K tým športovým patrí aj maturitné vysvedčenie na Obchodnej akadémii. Chcem ďalej študovať na Fakulte športu v Prešove,“ dodala Mikolajová.

Havranová pred maturitou

Štyri góly v zápase, kedy sa rozhodovali o triumfe, na to treba mať pevné nervy. Monika Havranová si vynahradila to, čo sa jej počas súťaže nie veľmi darilo a so stredoslovenským prízvukom to aj dala najavo. „V posledných zápasoch som nedávala góly. V tom poslednom som sa vybúrila, tak ako mi tréner kázal. Poslúchla som ho a vyšlo mi to. Trošku sme síce zaváhali s Myjavou, pretože tá brankárka im pochytala aj nemožné. Dnešný deň si budem pamätať, lebo pohár ani ligu som ešte nevyhrala.“ Rodáčka zo srdca Slovenska si to, po skúsnestiach na strednom Slovensku nasmerovala do Horného Šariša. „Začínala som pri chlapcoch v Jaseni u trénera Františka Komoru. Aj v Podbrezovej som s nimi hrala. Do Bardejova som prišla z Banskej Bystrica. Som žiačkou tretieho ročníka Hotelovej akadémie Jozefa Andraščíka. Ja by som sa aj chcela živiť futbalom, tak dúfam, že o rok po maturite sa dostanem niekde vyššie a sen sa mi splní.“

Zdroj: Bardejovský Reportér
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM