Anton Hrachovský Futbal

Futbalový bojkot v Nových Zámkoch: V závere ročníka doplnia tím dorastenci

V zápase so Šaľou nastúpili Novozámčania bez hráčskej lavičky. Prečo sa klub rozlúčil s legionármi a kde boli ďalší hráči?

Ilustračný obrázok k článku Futbalový bojkot v Nových Zámkoch: V závere ročníka doplnia tím dorastenci
Foto: Anton Hrachovský

V sobotu 19. mája nastúpili futbalisti FKM Nové Zámky na domáci duel proti Šali. Na ihrisku dominovali, vyhrali jasne 3:0. Pozornému divákovi však isto neušlo, že Novozámčania nastúpili bez hráčov na lavičke.

Vyhadzov legionárov

Zápas so Šaľou sa začal s niekoľkominútovým oneskorením, pričom nebolo jasné, či sa vôbec bude hrať. Ako neskôr vysvitlo, išlo o protest hráčov z dôvodu finančných podlžností, ktoré má voči nim klub. V zápase nastúpil v poli dokonca brankár dorastencov, iba 16-ročný Denis Lengyel.

V dueli sa už neobjavila ani trojica afrických legionárov, pričom generálny manažér FKM Nové Zámky Peter Kováč potvrdil, že trojicu Kingambo Body, Tawamba Muchaya a Njabulo Mpofu vylúčil klub pre interné dôvody. U ďalšieho hráča z cudziny – Dioneho nastali problémy s jeho agentom, ktorý nevybavil hráčovi potrebné dokumenty pre pobyt na Slovensku.

V júni bude musieť klub prihlásiť jednotlivé tímy do súťaží. Tento fakt bol i jeden z dôvodov žiadosti klubu o dotáciu na poslednom mestskom zastupiteľstve. „Určite sa spraví všetko preto, aby muži hrali minimálne III. ligu. Mládežnícke tímy budú samozrejme pokračovať v nastavenom pozitívnom trende,“ povedal v týždni po zápase so Šaľou Peter Kováč.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

V závere vypomôžu dorastenci

Z hľadiska seniorského futbalu v Nových Zámkoch ide o nepríjemnú situáciu, do konca ročníka 2017/2018 ostáva odohrať štyri kolá. Paradoxne, práve v prebiehajúcej sezóne 2017/2018 podáva klub na novozámocké pomery z posledných rokov nadštandartné výkony. V 30 dueloch si pripísal 20 výhier a 4 remízy, so 64 bodmi je na tretej priečke 3. Ligy – Západ.

Nedostatok hráčov vyrieši klub povolaním mladých. „Momentálny káder mužov bude doplnený o troch dorastencov a pravdepodobne už bude môcť konečne nastúpiť aj Marek Szabo,“ dodal generálny manažér FKM.

V dueli proti Šali nastúpili Novozámčania v tejto zostave:
Strelčík – Lengyel, Ešek (K), Obert, Szénási, Hanzel, Piskla, Kaman, Švajda, E. Horáček, P. Horáček

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM