Webnoviny - Svet

Futbalový Slovan bude v lete nakupovať

WEBNOVINY.SK

Ilustračné foto. Foto: SITA/Marián PeigerBRATISLAVA 30. mája (WEBNOVINY) – Čerstvý slovenský futbalový majster ŠK Slovan Bratislava začne v pondelok 13. júna s letnou prípravou na novú sezónu 2011/2012 pravdepodobne aj s niekoľkými novými tvárami.

„Belasí“ chcú posilniť svoj káder s výhľadom na úspech v predkolách Ligy majstrov a želaný postup do skupinovej fázy európskeho pohára číslo jeden, ako aj obhajobu titulu v Corgoň lige.

Ako pre agentúru SITA povedal v pondelok predpoludním generálny riaditeľ Slovana Petr Kašpar, v hľadáčiku ligového šampióna je približne desať mien. „Môžem potvrdiť, že jednou z alternatív je aj útočník Dukly Banská Bystrica Martin Jakubko. V našom zozname sa nachádza oveľa viac hráčov, skúmame rôzne možnosti. Nerád by som v súčasnosti hovoril o ďalších konkrétnych menách, pretože potom by sa objavili ďalší záujemcovia a ceny jednotlivých futbalistov by stúpli,“ vyhlásil skúsený funkcionár šesťnásobného slovenského majstra.

Slovanisti, ktorí sa predstavia v 2. predkole Ligy šampiónov, sa neobzerajú len po slovenskom hráčskom trhu. „Chceme, pochopiteľne, len takých futbalistov, čo budú minimálne takí kvalitní ako hráči, ktorých máme vo svojom kádri. Zároveň sledujeme aj to, aby nové posily zapadli do kolektívu. Na Slovensku sú možno len dvaja či traja hráči, ktorí spĺňajú naše podmienky a požiadavky. Hľadáme preto aj za hranicami, a to najmä v Česku. Väčšinou ide o futbalistov, ktorých veľmi dobre poznáme a nepotrebujeme ich skúšať. V lete sa preto u nás na testoch objaví skutočne len minimum hráčov,“ vysvetlil filozofiu Slovana Petr Kašpar.

V súvislosti s odchodmi hráčov mužstva z bratislavských Pasienkov generálny riaditeľ P. Kašpar doplnil: „Niektorí, ktorí u nás v uplynulej sezóne nehrávali pravidelne, pôjdu na hosťovania a ich výkony budeme pozorne sledovať. Zatiaľ nie je žiadny konkrétny záujem o niektorého z našich hráčov. Zmluva sa neskončila prakticky nikomu, ťažko preto hovoriť o konkrétnych menách futbalistov z majstrovského kádra, ktorí už u nás hrať nebudú.“

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM