Svet Futbal Zo zahraničia

Futbalový svet smúti: Polícia potvrdila, že vo vraku lietadla objavila telo Salu

Telo vyzdvihnuté z vraku lietadla na dne Lamanšského prielivu patrí argentínskemu futbalistovi Emilianovi Salovi. Informovala o tom v piatok agentúra AFP s odvolaním sa na vyhlásenie polície v anglickom grófstve Dorset.

Ilustračný obrázok k článku Futbalový svet smúti: Polícia potvrdila, že vo vraku lietadla objavila telo Salu
9
Galéria
Zdroj: TASR

Telo, ktoré dnes priviezli do prístavu v Portlande, bolo oficiálne identifikované… a patrí profesionálnemu futbalistovi Emilianovi Salovi,“ uviedla na Twitteri dorsetská polícia.

Lietadlo so Salom na palube, ktoré pilotoval 59-ročný David Ibbotson, havarovalo 21. januára nad Lamanšským prielivom, približne 34 kilometrov od pobrežia britského ostrova Guernsey. Záchranári objavili jeho vrak v nedeľu.

K troskám lietadla vyslali podmorské diaľkovo ovládané vozidlo, ktoré preukázalo, že na morskom dne sa nachádza lietadlo Piper PA-46 Malibu s registračným číslom N264DB. V stredu z neho vytiahli jedno telo, avšak neuviedli, či patrí Salovi, alebo Ibbotsonovi.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Sala mal prestúpiť do waleského klubu Cardiff City za rekordných 15 miliónov libier. Dvadsaťosemročný argentínsky futbalista letel na stroji PA-46 Malibu z francúzskeho Nantes do Cardiffu, keď malé lietadlo zmizlo z radarov nad Lamanšským prielivom.

Emiliano Sala
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM