Svet Futbal Zo zahraničia

Futbalový svet smúti: Pri havárii vrtuľníka zahynul majiteľ klubu Leicester City

Majiteľ anglického futbalového klubu Leicester City Vičaj Srivaddhanaprabcha bol medzi piatimi obeťami sobotňajšieho pádu vrtuľníka.

Ilustračný obrázok k článku Futbalový svet smúti: Pri havárii vrtuľníka zahynul majiteľ klubu Leicester City
2
Galéria
Zdroj: TASR

Množstvo fanúšikov Leicestru City sa v nedeľu od rána schádzalo pred miestnym stánkom King Power Stadium a kládlo kvety a vence. Dôvodom je tragický pád vrtuľníka majiteľa anglického futbalového klubu Vičaja Srivaddhanaprab­chaho.

Stroj havaroval v sobotu večer krátko po vzlietnutí. Miestna polícia neinformovala, či sa v ňom nachádzal aj Srivaddhanaprabcha, no zdroj BBC blízky rodine podnikateľa uviedol, že šesťdesiatročný majiteľ klubu bol na palube. Vrtuľník odlietal po skončení zápasu Premier League, v ktorom hral Leicester City proti West Hamu United (1:1). „Vrtuľník náhle stíchol a vyzeral, že sa vymkol kontrole. Potom bolo počuť silný náraz a videl som veľké plamene,“ povedal pre BBC fotograf Ryan Brown.

„Spolu s manželkou sme videli haváriu. Sme úplne zničení a modlíme sa za všetkých v klube,“ napísal prostredníctvom sociálnej siete legendárny anglický brankár a rodák z Leicestru Peter Shilton.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

„Myslím na všetkých v Leicestri. Je to strašná a srdcervúca tragédia,“ uviedol bývalý anglický reprezentant Gary Lineker.

Na záberoch z miesta udalosti je vidieť rozsiahly požiar, ktorý sa podarilo uhasiť v priebehu 20 minút. Srivaddhanaprabcha sa stal vlastníkom klubu v roku 2010. V sezóne 2015/2016 získali „líšky“ titul v anglickej lige. Informovala agentúra AP.

Klub potvrdil úmrtie 60-ročného majiteľa na sociálnej sieti. Medzi obeťami nešťastia boli aj dve ženy – pilotka a miliardárova spolupracovníčka. Príčina pádu zatiaľ nie je známa. Informovala agentúra AP.

Pri havárii vrtuľníka zahynul majiteľ klubu Leicester City
2
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM