Futbal

Futbalový víkend: Spartak hostí DAC, Slovan v Nitre proti Seredi

V sobotňajšom kompletnom 20. kole futbalovej Fortuna ligy 2018/2019 sa pozornosť upriami do Trnavy, kde sa predstaví v derby Dunajská Streda. Líder zo Slovana nastúpi v Nitre proti nováčikovi zo Serede a bude sa snažiť udržať si luxusný 11-bodový náskok pred DAC.

Ilustračný obrázok k článku Futbalový víkend: Spartak hostí DAC, Slovan v Nitre proti Seredi
20
Galéria
Zdroj: TASR

Dunajskej Strede budú chýbať obaja Vidovci. Maďarský reprezentant Máté Vida je zranený, absentovať bude dva týždne. Kristopher Vida dostal v minulom kole proti Slovanu (0:1) piatu žltú kartu. „Zápas s Trnavou bude zaujímavý. V porovnaní s vlaňajškom majú úplne iný tím. Vieme, že v ich klube boli nejaké problémy, ale určite budú nebezpeční. Potvrdili to hneď v prvom zápase jari v Žiline, kde remizovali 1:1. Majú šancu prebojovať sa do prvej šestky. A je to derby,“ povedal pre klubový web nemecký tréner DAC Peter Hyballa.

Slovanu bude chýbať holandský obranca Mitch Apau, ktorý si proti DAC zranil rameno a absolvoval operáciu. Jeho post zaujme český zadák Jurij Medveděv. „Sereď bojuje o účasť v nadstavbe a nedá nám ani meter zadarmo. Je jasné, že bude stavať predovšetkým na pevnej defenzíve. Musíme byť trpezliví a počkať si na ten správny moment, keď môžeme otvoriť obranu protivníka. Súperovi sa musíme vyrovnať v dôraze a verím, že uspejeme našou hrou a futbalovosťou. Chceme nadviazať na víťazný vstup do jarnej časti,“ citoval ho klubový web.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

V ďalších dueloch piate Michalovce pred kamerami RTVS privítajú siedmu Nitru, predposledná Senica tretiu Žilinu a desiata Podbrezová štvrtý Ružomberok. Posledné Zlaté Moravce hostia deviaty Trenčín, ktorý stále poškuľuje po prvej šestke.

Program 20. kola FL 2018/2019:

Sobota 23. februára o 14.00 hod. FC Spartak Trnava – DAC 1904 Dunajská Streda (rozhodujú Smolák – Kováč, Ádám, OrangeSport), ŠKF iClinic Sereď – Slovan Bratislava (Ziemba – Weiss, Jenčura), FK Senica – MŠK Žilina (Pavlík – Pozor, Borsányi), ViOn Zlaté Moravce – AS Trenčín (Sedlák – Benko, Poláček), FK Železiarne Podbrezová – MFK Ružomberok (Ochotnický – Žákech, Gal), o 16.00 MFK Zemplín Michalovce – FC Nitra (Marhefka – Tomčík, D. Hrčka, RTVS)

Tabuľka po 19. kole:

Poradie Tím Body
1. Bratislava 49
2. Dunajská Streda 38
3. Žilina 35
4. Ružomberok 31
5. Michalovce 27
6. Sereď 25
7. Nitra 24
8. Trnava 22
9. Trenčín 21
10. Podbrezová 20
11. Senica 15
12. Zlaté Moravce 11

Foto: ilustračné

Fortuna liga 19. kolo
20
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM