Lucia Lauková Ostatné športy

Futsaliti zabojujú v Nitre o postup na MS: Ich súper figuruje na 8. priečke svetového rebríčka!

Slovenská futsalová reprezentácia sa pod Zoborom postaví proti východnému susedovi už v druhej polovici marca. Rebríček zatiaľ praje viac Ukrajine no dúfajme, že sa zopakuje triumf z roku 2009.

Ilustračný obrázok k článku Futsaliti zabojujú v Nitre o postup na MS: Ich súper figuruje na 8. priečke svetového rebríčka!
Zdroj: TASR

Slovenská futsalová reprezentácia figuruje v najnovšom vydaní celosvetového rebríčka na 21. mieste. Jej najbližší súper v baráži MS 2016 Ukrajina okupuje ôsmu priečku, lídrom je úradujúci európsky šampión zo Španielska pred Brazíliou a Ruskom. Zostavovateľom rebríčka je portál www.futsalworldranking.be.

Ukrajinu sme zdolali len raz

Slováci sa s Ukrajinou stretnú v prvom zápase baráže MS v utorok 22. marca v Nitre, odveta by sa mala uskutočniť rovnako v utorok 12. apríla na Ukrajine. V doterajšej histórii sa Slovensko stretlo s Ukrajinou osemkrát. „Žlto-modrí“ sú úspešnejší, na konte majú sedem víťazstiev. Jediný triumf Slovákov sa zrodil 10. februára 2009, keď v Nových Zámkoch zdolali svojho východného suseda 4:2.

Postup proti majstrom Európy

Slováci postúpili do baráže z druhého miesta 7. skupiny hlavného kola kvalifikácie MS 2016, ktorej organizátorom bolo Taliansko. Na úvod zverenci trénera Mariána Berkyho zdolali Moldavsko 3:1, škrt cez rozpočet im však urobila prehra 1:2 s Macedónskom. Postup napokon vybojovali proti úradujúcim majstrom Európy Talianom, ktorých na ich palubovke zdolali senzačne 2:1 po presných zásahoch Mareka Belaníka.

Šampionát v Kolumbii

Svetový šampionát s 24 účastníkmi sa bude konať v troch kolumbijských mestách – Cali (hala Coliseo El Pueblo, kapacita 18.000 miest), Bucaramange (hala Coliseo Bicentenario, kapacita 8000 miest) a Medellíne (hala Coliseo Iván De Bedout, kapacita 6000 miest).

Môže vás zaujímať:

Športový sviatok pod Zoborom: Prvý zápas futsalovej reprezentácie v Mestskej hale

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM