Webnoviny - Svet

Gáborík už korčuľuje so spoluhráčmi z Rangers

WEBNOVINY.SK

Foto: SITA/AP NEW YORK 10. septembra (WEBNOVINY) – Slovenský hokejový krídelník Marián Gáborík už je v zámorí a s viacerými spoluhráčmi New York Rangers absolvoval v strede tohto týždňa aj prvý neoficiálny tréning pred začiatkom nadchádzajúceho prípravného kempu pred novou sezónou. Na ľade tréningového centra MSG v New Yorku ukázal krátko po svojom prílete zo Slovenska svoje korčuliarske schopnosti. „Pre všetkých hráčov je dobré absolvovať korčuľovanie a trénovanie herných zručností, aby sa pripravili na náročný kemp,“ povedal pre klubovú internetovú stránku Rangers Marián Gáborík.

Trenčiansky odchovanec má za sebou vydarenú sezónu 2009/10, počas ktorej strelil 42 gólov a dosiahol kariérne maximum 86 bodov. Rangers však nepostúpili do play-off, čo chce slovenský útočník tentoraz zmeniť. „Cieľom bude dostať sa do vyraďovacej časti. Musíme ísť za ním hneď od začiatku, krok za krokom. Dúfajme, že v novej sezóne sa vyhneme výkyvom formy,“ uviedol Gáborík, ktorého potešili letné príchody útočníkov Dereka Boogaarda a Alexandra Frolova. Obaja by mali priniesť do tímu viaceré nové prvky.

S Boogaardom hral Gáborík štyri roky v Minnesote a obaja si rozumejú. „Určite by som nechcel byť obrancom a nastupovať proti nemu. Môžeme byť šťastní, že ho máme v tíme,“ uviedol Gáborík.

Frolov, ktorý má za sebou sedem sezón v Los Angeles, by mal prísť do New Yorku koncom týždňa. Slovák verí, že obaja útočníci si na ľade rýchlo porozumejú. „Je silný pri hre jeden na jedného, špeciálne v rohoch klziska. Súboje dokáže vyhrať. Vďaka nemu získa tím ďalší rozmer. Verím, že strelíme veľa gólov. A s Hankom (Lundqvistom – pozn.) v bránke by sme nemali veľa inkasovať. Bude to zábavné,“ dodal pre klubový web Rangers Gáborík.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM