Rastislav Búgel Zo zahraničia

Gabriela pri upratovaní firmy dojedla NAHRYZNUTÝ sendvič: Dostala VYHADZOV!

Gabriela dojedla nahryznutý sendvič určený na vyhodenie. Upratovacia firma ju okamžite prepustila.

Ilustračný obrázok k článku Gabriela pri upratovaní firmy dojedla NAHRYZNUTÝ sendvič: Dostala VYHADZOV!
Zdroj: Freepik.com/KamranAydinov

Gabriela Rodriguezová je slobodná matka, ktorá prišla do Veľkej Británie z Ekvádoru. Približne dva roky pracovala v upratovacej firme. Jedným zo zákazníkov spoločnosti bola aj právnická firma Devonshires. A práve v jej kanceláriách Gabriela upratovala.

Dojedla sendvič, ktorý mala vyhodiť

Ako informoval server novinky.cz s odvolaním sa na viacero britských zdrojov, Gabriela počas upratovania dojedla nahryznutý sendvič, ktorý zostal na stole a bol určený na vyhodenie.

Keď to uvideli právnici, poriadne ich to rozohnilo. Sťažovali sa preto priamo upratovacej firme.

Tá napokon slobodnú matku prepustila.

Ako dôvod predčasného ukončenia pracovného pomeru uviedla, že si „vzala majetok klienta bez oprávnenia alebo rozumného dôvodu.“

Len pre predstavu o akú „škodu“ išlo. Gabriela upratovala za 13 libier na hodinu (pribl. 15 eur). Právnická firma, v ktorej sa udial incident má ročný zisk približne 46 miliónov libier (vyše 53 miliónov eur). Sendvič, ktorý zjedla, sa v tamojšom Tescu predáva za 1,5 libry (1,75 eur).

Prípad ide na súd

Žena je presvedčená, že výpoveď dostala neoprávnene. Obráti sa preto na súd. Pomoc jej už ponúkla organizácia United Voices of the World, ktorá sa zaoberá zamestnávaním migrantov.

Organizácia už na Facebooku uviedla, že prípad posiela na súd.

„Nie je neobvyklé, že sa s upratovačkami zaobchádza ako so špinou, ktorú upratujú, ale vždy sa proti tomu snažíme brániť,“ napísala organizácia.

V pondelok (19. februára) organizácia zorganizovala protest pred sídlom právnickej firmy. Akcie sa zúčastnili desiatky ľudí s transparentmi v rukách. Navyše, na recepciu Devonshires priniesli 300 tuniakových sendvičov a 100 plechoviek tuniaka.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM