Aktualizované Krimi

Gašpar, Krajmer, Hraško a spol. idú po roku z väzby na slobodu, FOTO

Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar a ďalší niekdajší vysokopostavení policajní funkcionári boli zadržaní v rámci minuloročnej akcie Národnej kriminálnej agentúry Očistec.

Ilustračný obrázok k článku Gašpar, Krajmer, Hraško a spol. idú po roku z väzby na slobodu, FOTO
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Najvyšší súd (NS) SR vo štvrtok potvrdil rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu a zamietol ako nedôvodnú sťažnosť prokurátora. Informovala o tom hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

Prepustenie

AKTUALIZÁCIA vo štvrtok o 18.20 hod.: Bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara, ktorý bol takmer rok vo väzbe, prepustili vo štvrtok z Ústavu na výkon väzby v Banskej Bystrici na slobodu. Stalo sa tak po tom, čo Najvyšší súd (NS) SR potvrdil rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu o nepredĺžení väzby.

Na otázky médií odmietol reagovať. „Nebudem nič komentovať do právoplatného skončenia veci, lebo ešte to niekto zneužije proti mne,“ povedal Tibor Gašpar Na otázku, čo bude teraz robiť, odpovedal: „Venovať sa obhajobe tak, ako som to robil takmer rok.“ Podľa jeho obhajcu Mareka Paru mediálne výstupy urobia po zrelej úvahe. Jeho klient si teraz potrebuje hlavne oddýchnuť.

Rozhodnutie senátu

„Senát dospel k záveru, že napadnuté rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu je vydané v súlade so zákonom a nezistil u obvinených zákonné dôvody na predĺženie lehoty väzby, ktorá sa im končí 5. novembra,“ uviedla hovorkyňa. Senát rozhodoval v zložení Peter Hatala, Martin Bargel a Peter Štift.

Väzba sa skončí okrem Tibora Gašpara aj pre Róberta Krajmera, Petra Hraška, Mariána Zatochu. a Milana Mihálika stíhaných pre zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a iné.

Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar a ďalší niekdajší vysokopostavení policajní funkcionári boli zadržaní v rámci minuloročnej akcie Národnej kriminálnej agentúry Očistec. Dôvodom väzby bolo, aby nemohli ovplyvňovať svedkov na slobode a pokračovať v trestnej činnosti.

Pozrite si, ako Gašpar opúšťal väznicu.

FOTO: Bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara prepustili na slobodu
5
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM