Technológie

Google poupratoval vo svojom obchode: Odstránil aplikácie na ťažbu kryptomien

Gigant Google sa zameral na bezpečnosť používateľov jeho mobilného operačného systému. Zo svojho obchodu Google Play odstránil aplikácie, ktoré ťažili kryptomeny.

Ilustračný obrázok k článku Google poupratoval vo svojom obchode: Odstránil aplikácie na ťažbu kryptomien
Zdroj: Dnes24.sk

Ako informuje portál fony.sk, spoločnosť Google doplnila pravidlá pre uverejňovanie aplikácií vo svojom virtuálnom obchode. „Okrem iného zákázal softvér na ťažbu kryptomien, aplikácie pre deti so sexuálnym obsahom a stiahol aj také, ktoré kopírovali konkurenciu,“ dodáva portál.

Google vyzval autorov aplikácií, aby sa správali zodpovedne. Má ambície z Google Play vytvoriť najbezpečnejší zdroj aplikácií na svete.

Viac technologických noviniek čítajte na www.fony.sk

Aktualizáciou prešli podmienky schvaľovacieho procesu. Internetový gigant sa zameral na bezpečnosť, ohrozovanie mravnosti detí a mládeže, zbrane násilie a kopírovanie konkurencie. „Softvér, ktorý ťaží kryptomeny v zariadeniach je zakázaný. Povoľuje sa iba taký, ktorý spravuje ťažbu kryptomeny vzdialene,“ dodáva portál fony.sk.

Postupne tak z Google Play zmiznú aplikácie, ktoré sa vydávajú za niečo iné, prinášajú škodlivý obsah a porušujú duševné vlastníctvo.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM