Webnoviny - Svet

Gordon Brown v slzách spomínal na svoju dcéru

WEBNOVINY.SK

Foto: SITA, AP

LONDÝN 12. februára (WEBNOVINY) – Britský premiér Gordon Brown si so slzami v očiach spomínal v rozhovore pre britskú televíziu ITV1 (odvysiela ho v nedeľu) na dcéru Jennifer, ktorá po predčasnom narodení po 10 dňoch zomrela na krvácanie do mozgu. Gordon tak pred voľbami ukázal svoju citlivejšiu stránku. „Nik nám po jej narodení nepovedal, že jej stav je taký vážny a nezlepšuje sa…cez víkend sme už vedeli, že neprežije. Dali sme ju pokrstiť a boli sme pri nej. Držal som ju na rukách, keď zomrela.“

Brown, ktorý sa snaží zabrániť porážke v júnových voľbách, tiež odhalil detaily svojho búrlivého vzťahu s jeho predchodcom Tonym Blairom, no zároveň odmietol chýry o dohode, ktorú mali uzavrieť v londýnskej reštaurácii Granita. Tam sa podľa médií údajne dohodli o rozdelení moci v Labouristickej strane pred víťazstvom vo voľbách v roku 1997. „Dohoda uzavretá v reštaurácii Granita neexistuje. Je to jeden z veľkých výmyslov. S Tonym sme sa už pred spomínanou večerou dohodli, že on bude stáť na čele a ja budem mať na starosti ekonomiku. A zhodli sme sa na tom, že v istom čase Tony odstúpi a ak bude treba, podporí ma.“ Brown nahradil Blaira ako labouristický premiér v júni 2007.

Gordonovi Brownovi chýba Blairova charizma a prieskumy verejnej mienky naznačujú, že jeho labouristickú vládu porazí vo voľbách Konzervatívna strana v médiách populárneho Davida Camerona.

SITA/AFP

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM