MI Zo Slovenska

Gorila sa prebúdza: Otázky o Haščákovi a kole podráždili Fica, z tlačovky ušiel

Šéf Smeru musel na stredajšej tlačovke odpovedať aj na novinársku otázku, či sa nebojí, že obvinený Jaroslav Haščák z Penty bude vypovedať aj o ňom. Fica to zjavne rozrušilo.

Zdroj: TASR/Martina Kriková

Pôvodne mala byť tlačovka Smeru o aktuálnom rokovaní o štátnom rozpočte. Rýchlo sa však zvrtla na horúcu aktualitu – zadržanie spolumajiteľa Penty Jaroslava Haščáka a jeho obvinenie z korupcie a prania špinavých peňazí.

V pozadí je kauza Gorila a tak opäť ožíva stará otázka, či Robert Fico bol v konšpiračnom byte na Vazovovej ulici. Čo povedal?

Gorila ožila

Po minuloročnom zadržaní Mariána Kočnera našli policajti v jeho dome nahrávku, ktorá sa zhoduje so spisom Gorila. Vtedajší šéf policajných vyšetrovateľov Lukáš Kyselica uviedol, že hlasy na nej sú pravé.

Spolumajiteľa Penty Jaroslava Haščáka teraz polícia zadržala a obvinila práve v súvislosti s vyšetrovaním Gorily. V uniknutom spise sa spomína aj meno Roberta Fica, ktorý mal v spoločnosti Haščáka v byte na Vazovovej ulici popíjať kolu a debatovať o zákulisí politiky.

Šéf Smeru celé roky tvrdohlavo odmieta povedať, či v tom byte bol, alebo nie. Zaryto opakuje, že ide o kauzu Dzurindovej vlády a nie Smeru. V minulosti ešte dodal, že ak by to aj bola pravda, pitie koly nie je trestné.

Lenže na nahrávke sa spomínajú aj témy úplatkov, korupcie a čierneho financovania Smeru. Preto sa novinári Roberta Fica na stredajšej tlačovke logicky spýtali, či nemá strach, že Haščák začne na policajnom výsluchu rozprávať aj o ňom. Reakcia lídra Smeru bola prudká.

Utiekol spred mikrofónu

Robertovi Ficovi zjavne neboli príjemné témy súvisiace s Gorilou a novinára, ktorý sa ho pýtal na možnú obavu z Haščákovej výpovede, nechcel nechať ani dohovoriť. Už odchádzal od mikrofónu, keď novinár konečne otázku dokončil.

„A čo povie, či to bola jedna kola, alebo dve koly?“ Odpovedal ešte rozrušený Fico a okamžite odkráčal preč.

Ešte pred tým vyhlásil, že nemá chuť komentovať Haščákovo obvinenie, pretože vraj nevie, o čo ide. Navážal sa do médií, ktoré Penta spoluvlastní a snažil sa upriamiť pozornosť na predstaviteľov Dzurindovej vlády.

„Mňa nezaujíma, či Haščák niekomu dal peniaze za Gorilu. Koľko sa ukradlo pri tej privatizácii?“ Vyhlásil líder Smeru.

Dodal, že súčasné väzobné stíhania viacerých vrcholných predstaviteľov z jeho éry sú podľa neho nezákonné a nikomu neželá, aby tak skončil. Ani Haščákovi.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM