Klaudia Goncalves Správy

Gorilia tlačovka s príchuťou divadla: Matovič prerušil brífing Smeru, VIDEO

Igor Matovič narušil tlačovú konferenciu strany Smer-SD ku kauze Gorila. Predseda strany Robert Fico ju následne ukončil, novinári tak prišli o možnosť klásť otázky.

Ilustračný obrázok k článku Gorilia tlačovka s príchuťou divadla: Matovič prerušil brífing Smeru, VIDEO
Zdroj: YouTube.com

Igor Matovič narušil tlačovú konferenciu strany Smer-SD ku kauze Gorila, ktorá sa konala v stredu 16. októbra. Po tom, ako Robert Fico prehlásil, že ide o opozičné a mediálne divadlo, postavil sa pred členov strany Igor Matovič s transparentom v ruke, na ktorom bol údajný výrok z nahrávky: „Fedor Flašík vybral 250 (miliónov) na stranu a 80 si dodatočne nechal“.

Gorilie mláďa

Líder opozičného hnutia OĽANO vetu z údajnej nahrávky Gorila považuje za dôkaz nelegálneho financovania kampane strany Smer. Fico sa podľa neho na nahrávke k tomu sám priznal.

„Či som niekde pil, alebo nepil Colu, je úplne nepodstatné,“ vyhlásil Fico a dodal, že nič z nahrávky Gorila ho nedostáva do polohy neetického či nelegálneho správania sa.

„Údajná "gorila“ je o kupovaní poslancov a privatizačných kauzách Dzurindovej vlády, jedná sa o obludné šialenstvá, ktoré napáchala pravicová vláda," uviedol Fico. Miroslava Beblavého, ktorý v tom čase pôsobil vo funkcii štátneho tajomníka, označil za gorilie mláďa.

Transparent vytrhol Matovičovi z rúk Juraj Blanár. Po krátkom doťahovaní s hovorcom strany a Matovičom tlačovú konferenciu Fico ukončil. Novinári tak prišli o možnosť klásť na záver tlačovej konferencie ku kauze Gorila otázky.

Blázon z Trnavy a provokatér

Vo videopríhovore, ktorý bol následne zverejnený na facebookovej stránke strany Smer- SD, označil Fico Matoviča za blázna z Trnavy, ktorý chcel vyprovokovať násilné stretnutie.

Robert Fico prízvukoval, že Smer chcel na tlačovej konferencii odpovedať na všetky položené otázky novinárov: „Médiám ide viac o divadlo ako o pravdu, namiesto toho, aby Matoviča vyzvali k odchodu, mlčky ho podporovali,“ uviedol Fico a zopakoval: „Smer SD nemá nič spoločné s údajnou kauzou Gorila. Nikto nebude prekrývať zlodejstvá Dzurindovej vlády tým, či som niekde pil alebo nepil Colu.“

Fico vyjadril ľútosť nad predčasným ukončením tlačovej konferencie: „Mrzí nás to, ale tiež máme svoju dôstojnosť a česť a nenecháme sa urážať takýmito bláznami ako je Matovič.“

Prerušenie tlačovky okomentoval na sociálnej sieti aj poslanec Ľuboš Blaha: „Je fakt neuveriteľné, čo Matovič v poslednom čase robí pre Smer. Nielenže hejtuje všetky opozičné strany, ešte nás aj chráni pred novinárskymi otázkami – ja viem, ťažko sa tomu verí, ale fakt ho za to neplatíme,“ uviedol.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM