Správy

Greenpeace Slovensko má novú riaditeľku: Stala sa ňou Ivana Kohutková

Novou riaditeľkou slovenskej pobočky medzinárodnej environmentálnej organizácie Greenpeace sa stala odborníčka na environmentálne plánovanie a manažment Ivana Kohutková. Zmenu vo vedení oznámila organizácia v dnešnej tlačovej správe.

Ilustračný obrázok k článku Greenpeace Slovensko má novú riaditeľku: Stala sa ňou Ivana Kohutková
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Kohutková pôsobí v Greenpeace Slovensko od februára 2016. Pracovala na kampani zameranej na toxické znečistenie a koordinovala medzinárodný projekt, venujúci sa práci s nebezpečnými chemickými látkami. V minulosti pomáhala ako dobrovoľníčka Občianskemu združeniu Pangea v oblasti ekologickej výchovy a ochrane biodiverzity.

Nová šéfka organizácie uviedla, že by chcela nadviazať na prácu svojich predchodcov a posunúť organizáciu ďalej. „Chcela by som, aby sa Greenpeace Slovensko stal rešpektovaným centrom expertízy pre prácu s toxickými látkami nielen v rámci Slovenska, ale aj v širšom európskom priestore,“ doplnila.

Organizácia Greenpeace Slovensko vznikla v roku 1993. Na Slovensku sa dlhodobo venovala problematike ochrany klímy, energetiky a ekologického poľnohospodárstva. Hlavnou prioritou nového vedenia organizácie je problematika nebezpečných odpadov a toxických látok.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM