Hokej

Hádajte, kto v hokejovom finále strelí prvý gól! Bude to kanonier Nitry Blackwater?

Dnes podvečer je na programe šieste finálové stretnutie hokejovej Tipsport ligy, v ktorom môžu hráči Nitry na ľade v Banskej Bystrici oslavovať majstrovský titul. Domáci si však budú chcieť vynútiť predĺženie série.

Ilustračný obrázok k článku Hádajte, kto v hokejovom finále strelí prvý gól! Bude to kanonier Nitry Blackwater?
Zdroj: TASR

V stredu sa v Nitre hral piaty zápas, v ktorom po gólovej prestrelke 6:4 dominovali Nitrania. Hetrikom sa blysol kanadský útočník víťazného tímu Judd Blackwater. Tri presné zásahy ho katapultovali na prvé miesto kanonierov finálových bojov o slovenského majstra. Judd Blackwater zaznamenal dovedna štyri góly. Top 3 najúspešnejších strelcov finálovej série uzatvára trojgólová dvojica Banskobystričanov Roman Tománek a Jason Bast.

Keďže o pár hodín sa začína šiesta etapa záverečnej série tohtoročného play off, pripravili sme pre vás anketu. Tipnite si, ktorý z hráčov sa ako prvý zapíše do streleckej listiny. Bude to štvorgólový Blackwater, spomínané duo z Banskej Bystrice alebo niekto iný?

Kto sa doteraz trafil ako prvý?

Keď zhrnieme predošlých šesť finálových súbojov, tak sa vždy do streleckej listiny ako prví zapísali hráči domácich tímov. V prvých dvoch stretnutiach to boli Nitrania, najprv Tibor Kutálek a Filip Bajtek, v ďalších dvoch zase Banskobystričania, Milan Kytnár a Roman Tománek. Predvčerom sa v šiestom vystúpení otvoril skóre Nitran Judd Blackwater.

Titul na dosah

Stav série je 3:2 na zápasy v prospech Nitry, a keďže sa hrá na štyri víťazné zápasy, tak majú zverenci Antonína Stavjaňu majstrovský mečbal. Barani o tom ale nechcú ani len počuť a na svojom štadióne chcú sériu vyrovnať. To by znamenalo, že by bol stav 3:3 na zápasy a rozhodnutie o novom hokejovom šampiónovi by padlo v nedeľu pod Zoborom.

Autor: Milan Hanzel.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM