Monika Földešiová Hokej

Halák nepríde, Kudroč skončil, čakáme na Meszároša

Pohyby na hokejovej súpiske Slovákov stále pokračujú. Po včerajšku, ktorý bol plný očakávaní správ zo zámoria, sa pred dnešným zápasom proti Kazachstanu začínajú veci vyjasňovať. Naša kompletná súpiska by tak mala byť vykryštalizovaná už čoskoro.

Slovenská hokejová reprezentácia nemôže na majstrovstvách sveta počítať s brankárom Jaroslavom Halákom z tímu NHL St. Louis Blues. Tréneri tak pravdepodobne dopíšu na súpisku tretieho gólmana Júliusa Hudáčka, ktorý sa s tímom pripravuje už od začiatku šampionátu. Pre zranenie chrbta sa turnaj definitívne skončil pre obrancu Kristiána Kudroča.

**„Môžem potvrdiť, že Jaroslav Halák nás definitívne neposilní. Klub mu totiž neodporučil účasť na majstrovstvách sveta. Do kádra tak s najväčšou pravdepodobnosťou dopíšeme Júliusa Hudáčka, no ešte nevieme, či sa tak stane už dnes alebo v najbližších dňoch,“ **uviedol generálny manažér reprezentácie Otto Sýkora.

V noci na stredu sa po dlhom čase dostal do akcie obranca Andrej Meszároš. Za Philadelphiu odohral takmer 20 minút, no jeho tím podľahol New Jersey 1:3 a v celej sérii 1:4 na zápasy. Dvadsaťšesťročný zadák však dlhodobo maródoval po operácii chrbta a tak je jeho príchod do Helsínk veľmi otázny. **„Zatiaľ neviem povedať, ako to dopadne. Budem s ním rozprávať dnes v noci. Musí absolvovať výstupnú kontrolu a potom počkáme na stanovisko klubu,“ **pokračoval Sýkora.

Do úvahy ešte pripadajú útočníci Marián Gáborík z New York Rangers a Richard Pánik z Norfolku Admirals. Obaja však ešte hrajú v play off NHL, resp. AHL. Vůjtek má v zálohe ešte Mareka Hovorku, ktorý je s tímom od začiatku šampionátu.

Kudroč odohral na svojich premiérových majstrovstvách sveta v Helsinkách iba prvý duel proti Kanade. Po ňom si poranil chrbát a pre silnú bolesť sa už v zostave neobjavil.

Na rannom rozkorčuľovaní pred štvrtým zápasom Slovákov v A-skupine s Kazachstanom sa zúčastnilo iba šesť hráčov, bratia Július a Libor Hudáčkovci, Michal Sersen, Juraj Mikúš, Marcel Hossa a Marek Hovorka pod vedením asistenta trénera Jerguša Baču.

Predpokladané zostavy:

SR: Laco – Chára, Graňák, Starosta, Vydarený, Sekera, Baranka, Sersen – Radivojevič, Handzuš, Kopecký – Šatan, Surový, Hudáček – Miklík, Mikúš, Tatar – Haščák, Bližňák, Bartovič – (Hossa)

Kazachstan: Jeremejev (Kolesnik) – Novopašin, Jakovenko, Savčenko, Trošinskij, Fadejev, Litvinenko, Šemelin, Kolesnikov – Žailauov, Upper, Puškarjov – Krasnoslobodcev, Starčenko, Dudarev – Bumagin, Polišuk, Romanov – Rymarev, Spiridonov, Savenkov

global24/tasr foto: tasr

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM