ELA Krimi

Haló, tu podvodníci: Nenaleťte na fiktívnu súťaž predajne známej značky!

Neznámy subjekt rozosiela SMS a e-maily s informáciou o výhre telefónu pod menom známej predajne.

Ilustračný obrázok k článku Haló, tu podvodníci: Nenaleťte na fiktívnu súťaž predajne známej značky!
Zdroj: TASR

Neznámy subjekt zneužíva meno Slovenskej pošty a rozosiela SMS správy a e-maily s informáciou o výhre telefónu. Ako odosielateľ výhry je uvedená značka DATART. V správach je výzva na zaplatenie poplatku za dopravu, čo by malo byť posledným krokom k získaniu výhry, informuje na svojom webe známy predajca.

„Ide o plošný útok, nielen na zákazníkov DATART, s cieľom vylákať peniaze. V prípade kliknutia na odkaz dokonca môže dôjsť k ukradnutiu prístupových údajov k platobným kartám. Značka DATART, ale aj Slovenská pošta, sa od tejto aktivity dôrazne dištancuje a vykonáva potrebné opatrenia na jej zastavenie,“ informuje spoločnosť.

Zákazníkov a všetkých majiteľov mobilných telefónov upozorňuje, aby na uvedené správy neklikali a určite nikam nezadávali osobné či platobné údaje. Zabránite tak tomu, aby ste stali obeťami podvodu a aby vaše zariadenie napadol vírus.

„Zákazníkov ubezpečujeme, že nedošlo k zneužitiu našej zákazníckej databázy. Všetci naši zákazníci, ktorí vyhrali v našej súťaži, majú dopravu vždy zadarmo,“ varuje spoločnosť pred podvodníkmi.

Ilustračné foto, TASR

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM