Webnoviny - Svet

Hantuchová do semifinále dvojhry na turnaji WTA v Štrasburgu

WEBNOVINY.SK

Daniela Hantuchová.Foto: SITA, APŠTRASBURG 19. mája (WEBNOVINY) – Slovenská tenistka Daniela Hantuchová nasadená ako šiesta zvíťazila vo štvrtkovom dueli štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA Internationaux de Strasbourg vo francúzskom Štrasburgu (International, dotácia 220 000 USD, antuka vonku) nad držiteľkou voľnej karty a zároveň štvorkou „pavúka“, ruskou rovesníčkou Naďou Petrovovou, v ich siedmom vzájomnom súboji za 92 minút 6:4, 6:2.

Využila 3 z 10 brejkbalov, sama odvrátila jedinú takúto hrozbu, ktorej čelila. Premenila tretí mečbal. Po svojom prvom podaní pustila len 8 takto rozohraných fiftínov.

Medzi najlepšie štyri na hlavnej profesionálnej úrovni postúpila Hantuchová 34. raz, na najpomalšom povrchu je to však jej len 4. takýto úspech (Rím 2007, Varšava 2009, Charleston 2010), pričom ešte ani raz nebola na sypkom podklade vo finále, hoci celkovo sa do súboja o titul dostala už 11-krát.

Jediný brejk prvého setu dosiahla Hantuchová v deviatom geme. V druhom dejstve prerazila podanie bývalej trojky svetového rebríčka a ešte nedávno zverenkyne Vladimíra Pláteníka Petrovovej (27.) v piatej hre. Na príjme v siedmom geme viedla 40:0, napokon zužitkovala až šiesty brejkbal na dosiahnutie „poistky“.

„Ten servis bol dnes určite dôležitý a najmä to, že mi vychádzalo prvé podanie. Naďa je totiž nátlakovou hráčkou, do druhého podania by mi chodila. Nebolo to ľahké, ale mne to išlo dobre pri vlastnom podaní a na príjme som využívala šance, keď sa mi naskytli. S týmto výsledkom som určite veľmi spokojná,“ povedala Daniela Hantuchová pre agentúru SITA.

„Samozrejme, že som si na to zaspomínala. Je to neuveriteľné, aký dlhý čas už odvtedy prešiel. Bolo pekné opäť si tu proti nej zahrať a znova s víťazným koncom. Vážim si to. Som veľmi rada, že som sem po toľkých rokoch zase prišla. Je to super turnaj, hrá sa mi na ňom dobre a myslím si, že pred tým Parížom som lepšiu prípravu ani nemohla zvoliť. V piatok nebudem mať čo stratiť. Bez ohľadu na to, ktorá z možných súperiek sa tam proti mne prebojuje, bude jasné, že si musela počínať dobre, aby sa dostala do semifinále. Už dnes som išla na dvorec s tým, že chcem odovzdať maximum, čo sa mi aj podarilo. Dúfam, že zajtra zahrám ešte lepšie, chcem takto pokračovať aj ďalej,“ povedala Daniela Hantuchová a k svojej rastúcej účinnosti na antuke uviedla:

„Už to nevnímam ako kedysi, beriem ju ako každý iný povrch. Navyše, terajšie antuky sú väčšinou rýchle, tá miestna v Štrasburgu je ako ´hard´. Myslím si, že mám nárok pomýšľať na dobré výsledky aj na tomto povrchu, len treba byť dobre na nohách a bojovať. Zatiaľ sa mi to darí a vlastne nielen na tomto turnaji: na predchádzajúcich som mala smolu na vyžrebovania a koncovky, inak tie výsledky mohli byť stokrát lepšie.“

Držiteľka štyroch singlových trofejí Hantuchová síce stále má proti tejto rivalke nepriaznivú štatistiku (aktuálne 3:4), ale prekonala ju už dva razy v rade: vlani na „harde“ v Miami to bolo 6:2, 6:4. Prvý raz sa stretli už pred 11 rokmi práve v Štrasburgu a Hantuchová triumfovala nad Petrovovou 7:6 (4), 6:2.

Dvadsaťosemročná popradská rodáčka Hantuchová, momentálne 30. vo svetovom rebríčku, si v semifinále tohto prípravného podujatia pred parížskym grandslamovým Roland Garros zmeria sily s úspešnou zo zápasu Maria Kirilenková (Rus.-5) – Andrea Petkovicová (Nem.-2).

Zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka Hantuchová už má istotu 130 bodov do počítačového poradia a šeku na 10 200 USD. Na tomto turnaji debutovala už v sezóne 2000 a vtedy sa práve cez Petrovovú prebojovala do semifinále.

Dvojhra – štvrťfinále: Daniela Hantuchová (SR-6) – Naďa Petrovová (Rus.-4) 6:4, 6:2 za 92 minút

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM