Webnoviny - Svet

Hapal ostáva aj naďalej v Žiline

WEBNOVINY.SK

Hráč MŠK Žilina Ernest Mabouka Massoussi (vľavo) a Oliver Augustini z MFK Dubnica nad Váhom v súboji o loptu počas počas 31. kola futbalovej Corgoň ligy medzi MFK Dubnica nad Váhom – MŠK Žilina. Dubnica nad Váhom, 14.máj 2011. Foto: SITA/Tomáš SomrŽILINA 21. mája (WEBNOVINY) – Napriek nevydarenej jarnej časti Corgoň ligy by mal na lavičke futbalistov Žiliny aj naďalej ostať český tréner Pavel Hapal.

S jeho zotrvaním pri mužstve počíta majiteľ MŠK Jozef Antošík. „Bude pokračovať v našom klube a pripravovať mužstvo na novú sezónu,“ odpovedal Antošík v rozhovore pre denník Šport na otázku o ďalšom osude Hapala po skončení tohto ročníka.

Žilina v jarnej časti Corgoň ligy prišla o možnosť hrať o titul. Mužstvo poznačili odchody Ježa, Oravca a Pečalku, noví hráči ich nenahradili a podľa Antošíka Pich, Zošák, Gergel a Lietava hrajú pod svoje možnosti a Štrba sa nestal skutočným lídrom kabíny.

Žiline nezabrali ani hráči, ktorí počas jesene sedeli na lavičke a na jar sa svojej šance nechytili.

ANTOŠÍK: Vymysleli novú metódu ovplyvňovania výsledkov

"Za slabú hru a zlé jarné výsledky sú zodpovední predovšetkým futbalisti. Desať rokov tvrdím, že najvyššiu súťaž môžeme vyhrať len vtedy, keď sme o dve triedy lepší ako ostatné mužstvá. Vtedy neovplyvnia výsledky ani rozhodcovia, ani manažmenty.

Plakať nad tým nemá zmysel, lebo ja a ani moje okolie tento stav nemáme v silách zmeniť. Keď nevyhráte Corgoň ligu aj za takýchto neregulárnych podmienok, tak nemáte šancu na medzinárodný úspech. A ten je pre MŠK prioritou! V tomto ročníku vymysleli novú metódu ovplyvňovania výsledkov prostredníctvom cielených a účelových pokynov asistentov rozhodcov a trestajú za to hlavných.

Napríklad asistent Kubačka ovplyvnil vývoj našich stretnutí v zápasoch v Senici a naposledy v Dubnici. Za odmenu bude navrhovaný za delegáta – pozorovateľa rozhodcov, lebo z vekových dôvodov končí. Toto je slovenská realita a hráči sa s tým musia vyrovnať. Horšie je, že tento stav odrádza divákov chodiť na štadióny,“ doplnil v rozhovore pre Šport Jozef Antošík.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM