Barbara Dallosová Zo Slovenska

Tajné svadby a oslavy na Orave: Polícia ide tvrdo zakročiť!

Polícia si chce poriadne posvietiť na severné Slovensko, kde sa situácia vymyká z rúk. Muži zákona hovoria nielen o vysokých pokutách, ale aj možnom väzení.

Ilustračný obrázok k článku Tajné svadby a oslavy na Orave: Polícia ide tvrdo zakročiť!
Zdroj: pixabay.com / CC0 1.0

Situácia na Orave je podľa polIcajtov alarmujúca. Tí preto avizujú mimoriadne zvýšený dohľad nad dodržiavaním opatrení na severnom Slovensku. Informuje o tom Polícia Slovenskej republiky na sociálnej sieti.

Divoká Orava

Muži zákona zdôrazňujú najmä to, že v regióne Oravy panuje v súčasnosti najhoršia epidemiologická situácia. Infikovaných novým koronavírusom je už viac ako 1300 obyvateľov, pričom počty neklesajú, majú stúpajúcu tendenciu.

„Za zvýšenými číslami, ktoré bezprostredne ohrozujú všetkých občanov z oblasti stoja predovšetkým nezodpovedné skupiny ľudí, ktoré nerešpektujú mimoriadne nariadenia. Napriek zákazu organizujú svadobné hostiny, rodinné oslavy a hromadné kamarátske stretnutia. Keďže svojim konaním zaujali egoistický postoj ťažko uveriteľných rozmerov, ktorým povyšujú popíjanie alkoholu nad hodnotu ľudského života, Policajný zbor pristúpi k ráznym a okamžitým zvýšeným kontrolám,“ vystríha polícia.

Hrozí aj pobyt za mrežami

Previnilcom môžu dostať vysoké pokuty. Za porušenie mimoriadnych nariadení budú sanckiovaní vo výške 1 000 eur, a to aj opakovane. Hrozí im však aj niečo horšie.

„Nezodpovedným osobám nehrozí iba finančná pokuta, ale aj niekoľkoročný trest odňatia slobody v prípade preukázania spáchania trestného činu šírenia nebezpečnej nákazlivej choroby. Polícia sa bude aktívne venovať aj takýmto prípadom a vyšetrované osoby budú musieť strpieť nevyhnutné úkony na preskúmanie danej situácie,“ dodáva k situácii polícia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM